Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

7. travanj 2020.

Vijesti

Rim, 20. veljača 2020.

VELEPOSLANIK IGOR ŽONTAR PREDAO VJERODAJNICE VELIKOM MEŠTRU SUVERENOG VITEŠKOG MALTEŠKOG REDA

Iskazana obostrana spremnost jačanja postojećih dobrih bilateralnih odnosa

Veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Suverenom viteškom malteškom redu Igor Žontar je 19. veljače 2020. predao vjerodajnice princu i velikom meštru Fra Giacomou dalla Torreu del Tempiu di Sanguinettou.

Svečanoj ceremoniji predaje vjerodajnica nazočili su i kancelar Malteškog reda, ministar vanjskih poslova, diplomatski savjetnik velikog kancelara i desk oficir za Europu Odjela vanjskih poslova, te prva tajnica veleposlanstva Bosne i Hercegovine Anisa Kerken.

Prigodnim obraćanjem veleposlanik Žontar se kao prvi akreditirani veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Suverenom viteškom malteškom redu, zahvalio na dosadašnjoj pomoći Bosni i Hercegovini, a osobito na iznimnom zalaganju i značaju humanitarnog rada i provedenih aktivnosti u području zdravstva i obrazovanja u Bosni i Hercegovini.

Ovom je prigodom ponovno iskazana obostrana spremnost jačanja postojećih dobrih bilateralnih odnosa, a među najznačajnijim okvirima daljnje suradnje razgovaralo se o finalizaciji aktivnosti vezanih za potpisivanje Sporazuma o suradnji između Bosne i Hercegovine i Suverenog viteškog malteškog reda. Tijekom razgovora je izraženo zadovoljstvo intenziviranjem dobrih bilateralnih odnosa, a što osobito potvrđuje činjenica imenovanja veleposlanika Bosne i Hercegovine.

Novoimenovani veleposlanik je ovom prigodom velikog meštra di Sanguinettoa upoznao s činjenicom da je jedan od trajnih, prioritetnih vanjskopolitičkih ciljeva pristupanje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji. S druge strane je iskazano zalaganje Malteškog reda za što bržu integraciju Bosne i Hercegovine u zajednicu europskih naroda, kao vid trajnog rješenja trenutačnih odnosa, te zabrinutost trenutačnim procesom napuštanja zemlje. Razgovaralo se i o aktuelnoj situaciji u vezi s migrantskom krizom i njezinim utjecajem na različite segmente društva, prenosi mrežna stranica mvp.gov.ba. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    4. travanj 2020.

    Santa Marta, 04 aprile 2020, Papa Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: