Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. ožujak 2020.

Vijesti

Vatikan, 18. veljača 2020.

U NAZOČNOSTI SVETOGA OCA ZAPOČEO 33. SASTANAK VIJEĆA KARDINALA

U ponedjeljak, 17. veljače u prisutnosti pape Franje u Vatikanu je započeo sastanak Vijeća kardinalā koji će završiti u srijedu

Kardinali savjetnici ponovno su se sastali s papom Franjom na 33. sastanku Vijeća kardinalā. Njihov će rad biti podijeljen na tri dana, do srijede, 19. veljače. Na dnevnom je redu nacrt dokumenta koji će zamijeniti apostolsku konstituciju „Pastor Bonus“ svetoga Ivana Pavla II., koja je na snazi od 28. lipnja 1988. godine, a koja sadrži 193 članka, 2 dodatka te promjene koje su uveli Benedikt XVI. i papa Franjo.

Na 32. sastanku skupine C6, održanom u prisutnosti pape Franje od 2. do 4. prosinca prošle godine, nastavio se razgovor o nacrtu nove apostolske konstitucije. Pritom je posebna pozornost – kako je izvijestio Tiskovni ured Svete Stolice – posvećena odnosima između Kurije i biskupskih konferencija, te nazočnosti vjernika laika, muškaraca i žena, na odlučujućim dužnostima u uredima Kurije i drugim tijelima Crkve, kao i razmatranju teološko-pastoralnih temelja tih vidika.

Tiskovni je ured Svete Stolice o tom sastanku izvijestio također da su na stol Vijeća kardinalā stigli neki prijedlozi za tekst nove apostolske konstitucije, odnosno materijal skupljen od rujna pa do nekoliko dana prije početka sastanka, koji će – kako je istaknuto u priopćenju iz prosinca prošle godine – biti pročitani i razmotreni na sljedećem sastanku u veljači 2020. godine. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    29. ožujak 2020.

    Il Papa a Santa Marta: chiediamo la grazia di piangere con chi piange

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: