Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. srpanj 2020.

Vijesti

Kiseljak, 15. veljača 2020.

DUHOVNA OBNOVA U DJEČJEM VRTIĆU „SVETI FRANJO“ U KISELJAKU

Voditelji duhovne obnove bili su svećenici iz Visokoga, fra Josip Ikić i fra Marinko Štrbac, a sudjelovalo je oko 120 osoba

Na blagdan Gospe Lurdske, 11. veljače 2020., održana je u dječjem vrtiću „Sveti Franjo“ u Kiseljaku duhovno-molitvena večer za roditelje, djelatnike Vrtića i članove zajednice Živa krunica. Voditelji duhovne obnove bili su svećenici iz Visokoga, fra Josip Ikić i fra Marinko Štrbac, a sudjelovalo je oko 120 osoba.

Program je započeo u poslijepodnevnim satima prilikom za svetu ispovijed. Svetu misu predslavio je fra Josip, dok je zbor župe sv. Ilije iz Kiseljaka pridonio svečnosti misnoga slavlja. U propovijedi je fra Josip naglasio vrijednost majčinstva po uzoru na Blaženu Djevicu Mariju. Gospa se ukazala u Lurdu s krunicom u ruci da bi nas pozvala na jednostavnu i moćnu molitvu krunice. Pohvalio je što je započeta molitva žive krunice i u Vrtiću, a trenutno ima 190 članova. Predslavitelj je, između ostaloga, rekao da na početku i na kraju našega života stoje naše majke, naša nebeska i naša zemaljska majka, ističući tako važnost njihove prisutnosti i uloge u našim životima.

Nakon slavlja Svete mise upriličeno je klanjanje pred Presvetim, a potom molitva i pojedinačni blagoslov. Fra Marinko je sve vrijeme ispovijedao.

Bilo je to istinsko duhovno osvježenje za sve nazočne. (kta/kvrpp bih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: