Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. srpanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 15. veljača 2020.

PAPA PRIMIO NOVU TALIJANSKU MINISTRICU UNUTARNJIH POSLOVA

Papa nikad nije primio njezina prethodnika u službi, vođu desničarske lige Mattea Salvinija

Papa Franjo primio je u petak, 14. veljače 2020. novu talijansku ministricu unutarnjih poslova Lucianu Lamorgese (66), priopćio je Tiskovni ured Svete Stolice nakon susreta, ne navodeći pojedinosti razgovora.

Promatrači ističu kako Papa nikad nije primio njezina prethodnika u službi, vođu desničarske lige Mattea Salvinija. Salvini je do ljeta 2019. vodio oštru protumigrantsku politiku, zbog čega mu sad, nakon što mu je senat ukinuo imunitet, prijeti i sudski proces. Lamorgese je nestranačka političarka i na području migracija zastupa mnogo umjereniji stav, a prema aktualnim podacima opasnost pogibije za migrante u Sredozemlju znatno je smanjena otkako je preuzela službu. Katolički dnevnik „Avvenire” objavio je krajem siječnja da je postotak izbjeglica koji su izgubili život na putu u Europu pao sa 6,7 posto u prvoj polovici 2019. na 1,3 posto danas.

U međuvremenu je predsjednik Talijanske biskupske konferencije nadbiskup Perugie kardinal Gualtiero Bassetti nedavno pozvao talijanske vlasti na veće zauzimanje za integraciju migranata jer „nije problem u broju migranata već u njihovu vrlo lošem prihvatu”, navevši pritom kako stotine tisuća migranata u Italiji živi bez dozvole boravka, prenosi Kathpress. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: