Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. rujan 2020.

Vijesti

Brisbane, 28. siječanj 2020.

U AUSTRALIJI OSNOVANA KATOLIČKE MREŽA PROTIV POŽARA

Katolička Crkva u Australiji osnovala je mrežu protiv požara i prirodnih katastrofa - CERA (Catholic Emergency Relief Australia)

Katolička Crkva u Australiji osnovala je mrežu protiv požara i prirodnih katastrofa - CERA (Catholic Emergency Relief Australia) s ciljem da u slučaju katastrofe koordinira sve humanitarne organizacije, redovničke družbe, župe, socijalne službe, škole i bolnice, prenosi Vatican News.

Utemeljitelji mreže su Australska biskupska konferencija, Australski redovnička savez, i Australski Caritas. „To je naš odgovor na požare”, istaknuo je predsjednik Australske BK brisbanski nadbiskup Mark Coleridge, dodavši da „ujedinjene snage Crkve” mogu djelotvorno odgovoriti na sve vrste izazova.

CERA želi omogućiti da Crkva ubuduće u slučaju katastrofe reagira brže i koordinaranije. Na njihovoj mrežnoj stranici tako se naprimjer mogu prijavljivati volonteri koje će onda povezati sa župama u blizini.

Od proteklog rujna dijelovima Australije haraju požari u kojima je dosad živote izgubilo 29 ljudi, a opustošeno je deset milijuna hektara zemlje. Tek je protekloga tjedna kiša donekle smanjila opasnost, no na jugu zemlje temperature koju su u porastu mogu dovesti do novih požara. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: