Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 28. siječanj 2020.

VJERONAUČNA OLIMPIJADA 2020.

Tema olimpijade bila je "Svjedoci radosne vijesti" a govori o svetosti i putu ka svetosti te o svecima, blaženicima i uzorima vjere na ovim prostorima

U petak, 24. siječnja 2020. u 45 osnovnih i 24 srednje škole održano je školsko natjecanje iz vjeronauka pod nazivom Vjeronaučna olimpijada. Na ovoj razini natjecanja uključeno je oko 960 učenika i 80 vjeroučitelja.

Tema olimpijade bila je "Svjedoci radosne vijesti" a govori o svetosti i putu ka svetosti te o svecima, blaženicima i uzorima vjere na ovim prostorima.

Natjecanja će se nastaviti na Županijskoj razini i županijskim središtima 12. ožujka 2020.

Nakon školskog natjecanja prijavljeno je 49 ekipa osnovnih škola i 26 ekipa srednjih škola pod mentorstvom 51 vjeroučitelja laika, 20 vjeroučiteljica redovnica i četiri vjeroučitelja svećenika.

Projekt Vjeronaučna olimpijada živi u Bosni i Hercegovini već treću godinu i bilježi vrlo uspješnu suradnju vjeroučitelja i škole kao i interes učenika za ovo natjecanje. Ove godine je osobito tema zainteresirala učenike jer svetost je poziv svakog čovjeka bez obzira na dob i zvanje.

"Zahvalni Bogu za ovaj dar zajedništva, zahvaljujemo i za sudjelovanje u ovom projektu i suradnju svih zaposlenika škola. Vjerujemo da će nastavak natjecanja biti uspješan i za to molimo", stoji u priopćenju Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. rujan 2020.

    Il Papa prega per la pace nel Caucaso

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: