Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. rujan 2020.

Vijesti

Đakovo, 27. siječanj 2020.

ČESTITKA ĐAKOVAČKIH BISKUPA MONS. TOMI VUKŠIĆU

"Neka te na poseban način prati primjer i zajedništvo s pastirima, na čijoj si vrijednoj baštini i nadalje pozvan 'vršiti djelo blagovjesničko i ispuniti svoje poslanje'"

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, u zajedništvu s umirovljenim nadbiskupom Marinom Srakićem i pomoćnim biskupom Ivanom Ćurićem, uputio je čestitku mons. Tomi Vukšiću, apostolskom upravitelju Vojnoga ordinarijata u BiH, u povodu njegova imenovanja nadbiskupom koadjutorom vrhbosanskim.

S radošću se pridružujemo čestitkama u prigodi tvoga imenovanja vrhbosanskim nadbiskupom koadjutorom. U bratskom zajedništvu s tobom, kao i s nadbiskupom kardinalom Vinkom, prebiremo iznimno veliku važnost i zahtjevnost službe na koju te glasom Crkve sada poziva i postavlja Gospodin. Već smo i u dosadašnjim godinama tvoje pastirske službe mogli prepoznati tvoja brojna nastojanja i djela po kojima si dao vrijedan doprinos ostvarenju poslanja Crkve, i svojom pisanom riječju i službama koje si vršio.

Neka te na poseban način prati primjer i zajedništvo s pastirima, na čijoj si vrijednoj baštini i nadalje pozvan „vršiti djelo blagovjesničko i ispuniti svoje poslanje“ (usp. 2 Tim 4,5) – od prvoga sarajevskoga nadbiskupa, sluge Božjega Josipa Stadlera, rođena u Slavonskom Brodu, čije se obljetnice rođenja i krštenja upravo danas spominjemo, sve do kardinala Vinka, čiji je glas, zajedno s ostalim biskupima Bosne i Hercegovine, snažno odjekivao u tragičnim ratnim sukobima i previranjima, nastavljajući i danas pozivati i poticati da se svi ljudi – pojedinci i narodi, sve zajednice i ustanove stave u službu odgovornih graditelja mira, koji se istinski gradi „ljubavlju i pravednošću“.

Uime svećenika Đakovačko-osječke nadbiskupije, redovnica i redovnika, bogoslova i redovničkih pripravnika, vjeroučitelja i svih vjernika, primi naše najsrdačnije čestitke, dok za Tebe i cijelu Vrhbosansku nadbiskupiju, kao i sve biskupije Vrhbosanske metropolije molimo obilan Božji blagoslov, ističe se u čestitki mons. Vukšiću. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: