Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. veljača 2020.

Vijesti

Vatikan, 26. siječanj 2020.

PAPA FRANJO PRIMIO U AUDIJENCIJU IRAČKOG PREDSJEDNIKA BARHAMA SALIHA

Tijekom srdačnih razgovora bilo je riječi o aktualnim izazovima u Iraku, te o važnosti promicanja stabilnosti i o procesu obnove

Papa Franjo primio je, 25. siječnja 2020. u audijenciju iračkog predsjednika Barhama Saliha koji se nakon toga susreo s Papinim državnim tajnikom, kardinalom Pietrom Parolinom i tajnikom za odnose s drugim državama, nadbiskupom Paulom Richardom Gallagherom. Tijekom srdačnih razgovora istaknuli su dobre bilateralne odnose, osvrnuli su se na aktualne izazove u Iraku, razgovarali o važnosti promicanja stabilnosti i o procesu obnove, zalažući se za put dijaloga i traženja odgovarajućih rješenja u korist građana, te za poštovanje nacionalnog suvereniteta.

U nastavku razgovora istaknuli su važnost očuvanja povijesne prisutnosti kršćana u toj zemlji čiji su oni integralni dio, te daju značajan doprinos obnovi društvenog tkiva. Napomenuli su da kršćanima treba jamčiti sigurnost i mjesto u budućnosti Iraka. Na kraju su se osvrnuli i na različite sukobe i teške humanitarne krize koje pogađaju i druge zemlje u okruženju, ističući važnost napora koji su učinjeni uz pomoć međunarodne zajednice, kako bi se ponovo uspostavilo povjerenje i miran suživot. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. veljača 2020.

    Sette giorni con Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: