Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. veljača 2020.

Vijesti

Biskup Franjo Komarica

Biskup Franjo Komarica

Banja Luka, 24. siječanj 2020.

BROJNE AKTIVNOSTI BISKUPA KOMARICE

Tijekom protekla dva tjedna, Biskup je imao brojna putovanja i radne susrete s crkvenim predstavnicima, političkim dužnosnicima i vjernicima laicima

Po biskupskom ređenju najstariji među svim hrvatskim biskupima, banjolučki biskup mons. Franjo Komarica, nakon nedavnog (skromnog) obilježavanja 34. obljetnice svoga ređenja, imao je tijekom protekla dva tjedna brojna putovanja i radne susrete s crkvenim predstavnicima, političkim dužnosnicima i vjernicima laicima.

Zajedno sa svojim suradnicima imao je plodne razgovore s predstavnicima više ministarstava i ureda pri Vladi Republike Hrvatske u Zagrebu.

Tijekom višednevnog boravka u Njemačkoj u desetak mjesta, vodio je razgovore s predstavnicima Crkve i crkvenih organizacija. U Berlinu je razgovarao s Apostolskim Nuncijem u Njemačkoj, nadbiskupom Nikolom Eterovićem, s više dužnosnika raznih ministarstava njemačke vlade, te u Veleposlanstvu Bosne i Hercegovine.

Predvodio je slavlja s njemačkim katolicima u Hildesheimu i Wunstorfu, i s hrvatskim u misijama Nürnberg i Passau.

U Banjoj Luci se susreo s banjolučkim episkopom Gospodinom Jefremom u prigodi njegove Krsne slave. Tom prigodom je razgovarao i s članom Predsjedništva BiH M. Dodikom i predsjednicom RS-a Ž. Cvijanović.

U Sarajevu se susreo s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem u prigodi njegova imendana i proglašenja mons. Tome Vukšića nadbiskupom koadjutorom Vrhbosanske nadbiskupije. Imao je razgovore i s Apostolskim Nuncijem u BiH, nadbiskupom Luigijem Pezzutom i s veleposlanicom Savezne Republike Njemačke u BiH Margaretom Uebber.

U Banjoj Luci se također susreo s veleposlanikom Europske unije u BiH Johannom Sattlerom i generalnim konzulom RH u BiH u Banjoj Luci Zoranom Piličićem.

U svim službenim razgovorima glavna tema je bila aktualna situacija katolika u Banjolučkoj biskupiji i u BiH, te napori vodstva biskupije oko doprinosa Katoličke Crkve u izgradnji pravne države i općeg dobra. (kta/tabb)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    26. veljača 2020.

    Il Papa: non inceneriamo il sogno che Dio ha su di noi

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: