Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. veljača 2020.

Vijesti

Split, 21. siječanj 2020.

KNJIGA "KONAČNO SLOBODNA!"

Potresna ispovijest pakistanske kršćanke Asije Bibi osuđene na smrt vješanjem, objavljuje se na hrvatskom jeziku istodobno sa svjetskom premijerom

Pakistanska kršćanka Asia Bibi provela je devet godina u zatvoru ponižavana i mučena čekajući izvršenje smrtne kazne vješanjem zbog lažne optužbe za bogohuljenje. Svojim trpljenjem postala je simbolom progona kršćana u 21. stoljeću kao i simbolom borbe za vjersku slobodu. U svojoj potresnoj knjizi „Konačno slobodna!“ koja će biti objavljena 29. siječnja po prvi put iznosi svoju cjelovitu osobnu ispovijest, progovarajući o tome kako je došlo do njezina uhićenja i osude, kao i o tome kako je tijekom dugogodišnjeg zatočeništva proživljavala fizičku torturu i nasilje, bila na rubu snage i u pojedinim trenucima gubila svaku nadu, ali istodobno ostala čvrsta u svojim uvjerenjima, ne prihvaćajući oslobođenje koje joj se nudilo ako se odrekne vlastite vjere.

Nakladna kuća Verbum od samog je početka uključena u projekt pripreme knjige tako da će ova ekskluzivna ispovijest Asije Bibi biti objavljena na hrvatskom jeziku istodobno sa svjetskom premijerom na francuskom jeziku, a kasnije tijekom godine uslijedit će i izdanja na svim većim svjetskim jezicima.

Objavljivanje knjige Asije Bibi događa se nakon što je ona višegodišnjim zalaganjem mnogih osoba, među kojima su bili i papa Benedikt XVI. i papa Franjo, konačno oslobođena te joj je bilo dopušteno napustiti Pakistan. Trenutačno živi na tajnoj lokaciji u Kanadi, pod stalnom prijetnjom smrću od strane islamskih ekstremista. Jedina novinarka na svijetu koja ju je srela jest Anne-Isabelle Tollet, suautorica ove knjige, koja se još od 2010. godine borila za njezino oslobođenje. Asia Bibi je tako bila u prigodi ispripovjediti joj svoju životnu priču te je na taj način nastalo ovo potresno svjedočanstvo pretočeno u knjigu „Konačno slobodna!“. Verbumovo hrvatsko izdanje, obogaćeno predgovorom fra Ante Vučkovića, bit će dostupno u knjižarama istodobno sa svjetskom premijerom 29. siječnja 2020., a o knjizi je moguće više saznati i već sada je naručiti na poveznici. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. veljača 2020.

    Sette giorni con Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: