Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. veljača 2020.

Vijesti

Skopje, 17. siječanj 2020.

SUSRET NUNCIJA PECORARIA I BISKUPA STOJANOVA S ARHIEPISKOPOM G. STEFANOM

Mons. Pecorari prenio pozdrav pape Franje arhiepiskopu ohridskom i makedonskom g. Stefanu

Apostolski nuncij za Republiku Sjevernu Makedoniju i Republiku Bugarsku nadbiskup mons. Anselmo Guido Pecorari tijekom svoga dvodnevnog boravka u Skopju, 17. siječnja 2020. zajedno sa mjesnim ordinarijem skopskim biskupom i strumičko skopskim eparhom mons. Kirom Stojanovim susreo se s arhiepiskopom ohridskim i makedonskim g. Stefanom.

Bio je to susret u kojem je nuncij Pecorari prenio pozdrav Svetoga Oca pape Franje arhiepiskopu ohridskom i makedonskom g. Stefanu, te su se sugovornici osvrnuli na povijesni događaj Apostolske posjete dolaska pape Franje u Makedoniju 7. svibnja 2019. te njegovih riječi ohrabrenja i nade, a koje su veliki doprinos izgradnji jedinstva i suživota.

„Preko medijske refleksije mogli smo vidjeti događaje koji su obilježili proteklu godinu kod nas i između ostaloga dolazak pape Franje k nama bio je povijesni i najveći, te je dobio najveći odjek. Zahvalni smo za njegov dolazak kao i za sjećanje u njegovim govorima prigodom njegove audijencije. Također, prenesite Njegovoj Svetosti moje pozdrave i čekamo njegov drugi dolazak,“ kazao je arhiepiskop g. Stefan.

Sugovornici su na kraju srdačnog susreta razmijenili darove, a nuncij Pecorari uručio je arhiepiskopu g. Stefanu monografiju Apostolske posjete u Bugarsku i Makedoniju u izdanju Apostolske nuncijature. (kta/d.t.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. veljača 2020.

    Sette giorni con Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: