Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. veljača 2020.

Vijesti

Skopje, 17. siječanj 2020.

NUNCIJ PECORARI I BISKUP STOJANOV PRIMILI BIVŠEG PREDSJEDNIKA MAKEDONIJE G. IVANOVA

Sugovornici su se osvrnuli na povijesni događaj dolaska pape Franje u Makedoniju

Apostolski nuncij za Republiku Sjevernu Makedoniju i Republiku Bugarsku nadbiskup mons. Anselmo Guido Pecorari uz mjesnog ordinarija skopskog biskupa i strumičko skopskog eparha mons. Kiru Stojanova susreo se s bivšim predsjednikom Makedonije gospodinom Đorgom Ivanovim 16. siječnja 2020., u biskupskoj rezidenciji u Skopju.

Na samom početku susreta nuncij Pecorari u ime Svetoga Oca pape Franje izrazio je zahvalnost za lijepo gostoprimstvo tijekom Apostolskog pohoda Makedoniji, te kazao da je papa Franjo dirnut snažnim riječima koje je tada izrekao predsjednik Ivanov na kojima mu je papa bratski zahvalan te upućuje preko nuncija svoje pozdrave.

Sugovornici su se osvrnuli na povijesni događaj dolaska pape Franje u Makedoniju kao i na posijanim riječima ohrabrenja i nade koje je papa izrekao, a koje su veliki doprinos izgradnji jedinstva i suživota. „Sami ste svjedoci kako je narod dočekao papu. Bio je to događaj koji nas je ujedinio i bilo smo potrebni ovog događaja, te smo mnogo zahvalni što smo po prvi puta u povijesti mogli živjeti ovu posjetu u papinom dolasku. Kao što je makedonac pozvao svetoga Pavla, tako sam i ja rekao Svetom Ocu dođite u Makedoniju i pomozite nam. Bila je to ista poruka koja ima veliku simboliku“ kazao je Ivanov.

Sugovornici su na kraju srdačnog susreta razmijenili darove, a nuncij Pecorari uručio je Ivanovu monografiju Apostolske posjete u Bugarsku i Makedoniju u izdanju Apostolske nuncijature. (kta/d.t.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. veljača 2020.

    Sette giorni con Francesco

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: