Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. srpanj 2020.

Vijesti

Rim, 16. siječanj 2020.

MISA ZADUŠNICA ZA O. IVANA FUČEKA D.I. U HRVATSKOJ CRKVI SV. JERONIMA U RIMU

Misno slavlje predslavio je mons. Bože Radoš varaždinski biskup i rektor Zavoda sv. Jeronima

U Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu 15. siječnja 2020. u večernjim satima, mons. Bože Radoš varaždinski biskup i rektor Zavoda sv. Jeronima slavio je Misu zadušnicu sa molitvom večernje za pokojnog o. Ivana Fučeka D.I., dugogodišnjeg duhovnika u Zavodu koji je preminuo u nedjelju 12. siječnja u 94. godini života. Uz svećenike Zavoda sv. Jeronima na Misi su sudjelovali i isusovci o. Željko Paša, D.I., profesor na Papinskom orijentalnom institutu, o. Josip Jelenić, profesor na Papinskom sveučilištu Gregorijana i drugi.

U kratkoj propovijedi mons. Radoš izrazio je svoje uvjerenje da je pokojnik u Kraljevstvu Nebeskom te istaknuo kako je cijeli život skupljao plodove u košaru svoga života koju je u nedjelju odnio Gospodinu na Njegov poziv. Na koncu je pozvao sve da zajedno mole za pokojnikovu dušu za koju vjerujemo da je pred licem Božjim.

O. Ivan Fuček bio je duhovnik u Zavodu sv. Jeronima u Rimu od 12. svibnja 1984. do 30. rujna 2001. Prije deset godina oprostio se od svoga boravka u Rimu i kao profesor emeritus vratio se u Domovinu gdje je nastavio raditi za dobro Crkve, Naroda Božjega i na veću slavu Božju. 5. prosinca 2010. upravo u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima slavio je svoju oproštajnu Misu te se oprostio od hrvatske rimske zajednice i svećeničke zajednice Zavoda sv. Jeronima. (kta/b.i.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: