Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 14. siječanj 2020.

MJESEČNA DUHOVNA OBNOVA ZA REDOVNICE GRADA SARAJEVA

Duhovna obnova održana je u organizaciji sestara Kćeri Božje ljubavi i pod vodstvom mons. Tome Kneževića, ravnatelja Caritasa BiH

U nedjelju, 12. siječnja 2020., na blagdan Krštenja Gospodinova u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu održana je u poslijepodnevnim satima mjesečna duhovna obnova za redovnice grada Sarajeva u organizaciji sestara Kćeri Božje ljubavi pod vodstvom mons. Tome Kneževića, ravnatelja Caritasa BiH. Na duhovnoj obnovi sudjelovalo je 70-ak redovnica.

Voditelj je u svom predavanju o temi “Mjesto redovnice u životu Crkve i sestarske zajednice” dao nekoliko naglasaka: Moje redovničko zvanje treba imati širinu s obzirom na Crkvu i na prostor življenja – te u tom smislu kazao da je od presudne važnosti spremnost svake redovnice da se svojim ljudskim, kršćanskim i redovničkim kvalitetama ugrađuje u život mjesne Crkve i društva temeljem Evanđelja i poslanja svoje redovnička zajednice.

Drugi naglasak: Moje redovničko zvanje i poslanje u mome samostanu – Predavač je potaknuo okupljene redovnice da odgovorno, nesebično i s ljubavlju obnašaju službu koja im je povjerena, ali i da izgrađuju “potrebnu i očekivanu samostalnost u svojoj redovničkoj svakodnevici te grade zdrave i potrebne kontakte”.

Na koncu svoga predavanja mons. Knežević ohrabrio je sudionice duhovne obnove da ne klonu duhom nego da hrabro kroče naprijed i grade zdravu klimu u svojim zajednicama te da budu snažna potpora i primjer mladim susestrama u rastu i sazrijevanju njihova zvanja.

Nakon predavanja slijedilo je klanjanje pred Presvetim oltarskim sakramentom i osobna ispovijed. Euharistijsko slavlje, također je predvodio mons. Knežević. U propovijedi pozvao je okupljene redovnice da u duhu liturgije blagdana Krštenja Gospodinova vrednuju svoje krštenje kako bi snagom krsne vjere, za koju su na njihovu krštenju posvjedočili roditelji i kumovi, tu vjeru i dalje izgrađivale u svome zvanju i poslanju.

Liturgijsko pjevanje animirala je s. Bernarda Horvat. (kta/kvrpp bih)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    9. rujan 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: