Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

27. rujan 2020.

Vijesti

Skopaljska Gračanica, 13. siječanj 2020.

SAHRANJEN DRAGUTIN KOLAK, BRAT VRHBOSANSKOG SVEĆENIKA VLČ. HRVOJA KOLAKA

Sprovodne obrede na groblju u Ričici predvodio je mjesni župnik vlč. Tadija Ivoš

U nedjelju, 12. siječnja 2020. na groblju u mjestu Ričica u župi Skopaljska Gračanica pokraj Bugojna sahranjen je uzorni vjernik Dragutin Kolak, brat svećenika vlč. Hrvoja Kolaka i dugogodišnji član župnog pastoralnog vijeća i župnoga zbora, koji je preminuo 10. siječnja 2020. u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru nakon kraće i teške bolesti. Sin pokojnoga Dragutina, Petar nalazi se u Nadbiskupijskom sjemeništu „Petar Barbarić“ u Travniku kao svećenički kandidat Vrhbosanske nadbiskupije.

Nakon Svete mise zadušnice u župnoj crkvi u Skopaljskoj Gračanici, na kojoj je koncelebriralo nekoliko svećenika, sprovodne obrede na groblju u Ričici predvodio je mjesni župnik vlč. Ilija Ivoš zajedno s pokojnikovim bratom vlč. Hrvojem i uz sudjelovanje kolega misnika, članova pokojnikove obitelji, rodbine, prijatelja i poznanika.

Dragutin Kolak rođen je 17. svibnja 1955. na Lužanima kao prvo od sedmero djece u oca Pere (1932.- +2007.) i majke Joze rođ. Oreč (1931.-+2000.) u župi Prečistog srca Marijina koja je u to vrijeme bila pod nebeskom zaštitom sv. Jeronima. Sakrament krštenja primio je po rukama župnika Milidraga Bujasa, a sakrament potvrde podijelio mu je blagopokojni nadbiskup vrhbosanski mons. Smiljan Franjo Čekada. Kršćanski brak sklopio je 21. veljače 1998. sa suprugom Dijanom rođ. Brizar u župi Presvetog Srca Isusova u Prozoru. Bio je član HVO-a do 1994. godine te dugogodišnji član župnog pastoralnog vijeća i član župnoga zbora. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    16. rujan 2020.

    Il Papa: la terra va contemplata e protetta e spetta a ciascuno di noi

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: