Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

29. rujan 2020.

Vijesti

Katolički tjednik br. 2

Katolički tjednik br. 2

Sarajevo, 13. siječanj 2020.

IZ TISKA IZAŠAO 2. BROJ KATOLIČKOG TJEDNIKA

U središte novoga broja stavljen je govor o slobodi religija - slobodi čovjeka.

U uvodniku, urednik Josip Vajdner govoreći o nemirima i potrebnom miru, osvrnuo se na događaje koji su se odvili u posljednje vrijeme, a to su: ubojstvo iranskog generala Qasema Soleimanija, usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica te dakako božićni prijem kojeg je organizirao vrhbosanski nadbiskup Vinko kard. Puljić.

Dr. fra Tomislav Pervan u rubrici Teološki pogled piše o tome kako na početku nove godine pred svakim čovjekom stoji otvorena knjiga s 365/6 dana i postavlja pitanje kako će ju svatko ispisati.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica u Crnoj Gori, koji je donesen u posljednjim danim 2019., bio je povodom za razgovor s kancelarom Kotorske biskupije don Robertom Tonsatijem.

U ustaljenoj rubrici U izlogu nalazi se prilog o proslavi svetkovine Marije Bogorodice i Svjetskom danu mira u sarajevskoj katedrali.

Brane Vrbić u Faktografiji analizira predsjedničke izbore u Republici Hrvatskoj na kojima je pobjedu odnio Zoran Milanović.

Zov misija donosi priču o misionaru vlč. Willyu Milayiu, članu Misionara od Bezgrješnog začeća koji živi u DR-u Kongo i koji spašava djecu iz rudnika smrti.

Ovotjedni broj Katoličkog tjednika donosi i sjećanje na redovnicu s. Branku Matošević koja je bila nadahnjujući primjer za svoga života.

Ovotjedna reportaža govori o Igmanu nekadašnjoj olimpijskoj planini, postavljajući pitanje može li se olimpijski duh vratiti u Sarajevo?

Razmišljanju Josip Vričko piše o događanjima u Crnoj Gori koja su uslijedila nakon donošenja Zakona o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica.

Podlistku mons. Ivo Tomašević piše o tome što je u svome dnevniku zabilježio župni vikar u Varešu fra Ilija Piplica koji je bio svjedokom događanja u tom gradu i okolici u ratnom vremenu.

Vašoj pozornosti preporučamo i ostale standardne rubrike te nove video priloge i razne sadržaje na našem portalu nedjelja.ba, FB stranici Nedjelja te istoimenom YouTube kanalu.

Čitajte Katolički tjednik i portal nedjelja.ba, glasove nove evangelizacije. (kta/kt)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. rujan 2020.

    Videomessaggio Papa Francesco per i 75 anni dell'Onu

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: