Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

3. kolovoz 2020.

Vijesti

Asiz, 15. prosinac 2019.

FRANJEVCI ODALI PRIZNANJE TALIJANSKOM PREDSJEDNIKU

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella (78) primio je nagradu “Svjetiljka mira sv. Franje” za svoje zalaganje za slobodniji, pravedniji i bratskiji svijet”

Talijanski predsjednik Sergio Mattarella (78) primio je nagradu “Svjetiljka mira sv. Franje” za svoje zalaganje za slobodniji, pravedniji i bratskiji svijet”.

Mirovna nagrada Franjevačkoga reda uručena je predsjedniku Mattarelli u tijeku svečanosti u Asizu u subotu, 14. prosinca 2019., a kojoj je kustos bazilike Sv. Franje istaknuo i predsjednikove zasluge na čelu Italije, obranu ustavnih prava, demokracije i dijaloga. Dodao je da Matarella može mladima biti uzor „vjerodostojne politike“, prenosi Kathpress.

Nagradom Svjetiljka mira franjevci Manje braće nagrađuju osobe zaslužne za politički angažman za mir. Nagrada se ne dodjeljuje svake godine već prema okolnostima i povezana je s titulom „veleposlanik mira u svijetu“. Među nedavnim dobitnicima su jordanski kralj Abdullah II., kolumbijski predsjednik Juan Manuel Santos i njemačka kancelarka Angela Merkel, a prijašnjim Lech Walesa, Jaser Arafat, Mihail Gorbačov i Shimon Peres.

Nakon svečanosti u bazilici Sv. Franje predsjednik Mattarella posjetio je grob sv. Franje, susreo se s franjevcima a na programu je i božićni koncert. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. kolovoz 2020.

    Le parole del Papa per il lavoro - Angelus 2020 08 02

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: