Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Vijesti

Foto arhiv

Foto arhiv

Sarajevo, 13. prosinac 2019.

KARDINAL PULJIĆ UPUTIO BOŽIĆNU ČESTITKU PAPI FRANJI

Znam da ćete dobiti brojne čestitke za Božić, pa neka se pridruži i ova čestitka iz 'raspete Crkve' u Bosni i Hercegovini

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine karidnal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski, 12. prosinca 2019. uputio je božićnu čestitku Svetom Ocu papi Franji koju prenosimo u cijelosti:

„Sveti Oče! U ovoj čestitki za Božić želim Vam iznijeti nekoliko stvari. U prvom redu iskreno zahvaljujem na onom lijepom pismu svećenicima od 4. kolovoza 2019. Tim pismom ohrabrili ste svećenike nakon nemilih napada radi skandala iz naših redova. Previše se pričalo samo o skandalima, a zaboravili smo one koji na terenu izgaraju za Kraljevstvo Božje. Ovo pismo ohrabruje. Hvala Vam, Sveti Oče!

Koristim priliku čestitati vam Zlatni Jubilej svećeništva te zajedno s Vama zahvaljujem Bogu za sve milosti koje je dijelio po Vašoj svećeničkoj službi i posvećenju.

Znam da ćete dobiti brojne čestitke za Božić, pa neka se pridruži i ova čestitka iz 'raspete Crkve' u Bosni i Hercegovini. Zato u ime biskupa, svećenika, redovnika i redovnica, svih duhovnih zvanja i njihovih kandidata, a posebno u ime našeg vjernog puka upućujem najsrdačnije čestitke za Božić. Neka Vam Mali Isus bude utjeha, izvor snage i prosvjetljenje kao i radost vjere u svagdašnjici. U novoj godini 2020. neka Vas prati Božji blagoslov u dobru zdravlju i u modrom vodstvu 'Petrove lađe'. Jamčim u ime svih njih a posebno u svoje ime molitve i izraze zajedništva u Gospodinu, moleći Vaš apostolski blagoslov!“, napisao je kardinal Puljić u svojoj božićnoj čestitci papi Franji. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. rujan 2020.

    Il Papa prega per la pace nel Caucaso

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: