Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. kolovoz 2020.

Najave

Mostar, 14. prosinac 2019.

Predstavljanje knjige don Nike Luburića "Da se ne zaboravi, II. knjiga, Glazbena izvješća iz Sarajeva i Mostara 2008. - 2018."

Početkom listopada 2019. izišla je iz tiska knjiga Nike Luburića "Da se ne zaboravi, II. knjiga, Glazbena izvješća iz Sarajeva i Mostara 2008. - 2018." koju je izdalo Hrvatsko književno društvo sv. Jeronima iz Zagreba. Knjiga opisuje glazbene nastupe solista, zborova i orkestara u više gradova i mjesta Bosne i Hercegovine. Pogovore ovoj knjizi dali su prof. mr. art. Miroslav Martinjak, doc. mr. art. Ruža s. Domagoja Ljubičić i prof. don Ilija Drmić.

Autor je uz ovu knjigu objavio još pet vlastitih djela, te šest kao supriređivač. Posebna je vrijednost ove knjige jer sadrži brojna izvješća kulturnoga, vjerskoga i glazbenoga života iz Bosne i Hercegovine, što će biti dostupno čitatelju, povjesničaru, muzikologu na jednom mjestu kao vrijedan pisani spomenik novije povijesti bosansko-hercegovačkih Hrvata.

Knjiga će biti predstavljena u Mostaru u Galeriji kraljice Katarine u Hrvatskom domu H. S. Kosače u subotu, 14. prosinca 2019. u 19 sati u organizaciji HKZ Troplet.

Knjigu će predstaviti prof. mr. art. Katja Krolo Šarac, dr. sc. Marina Bazina (obje profesorice Studija glazbene umjetnosti Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru) i autor, prof. don Niko Luburić.

O knjizi će govoriti i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Ratko Perić.

Predstavljanje će glazbeno popratiti Katedralni mješoviti zbor Marija, uz glasovirsku pratnju s. Mateje Krešić, pod ravnanjem don Nike Luburića.

Don Niko Luburić, profesor crkvene glazbe i dugogodišnji voditelj zborskoga pjevanja rođen je u Studencima kod Ljubuškoga 1951. godine. Osnovnu školu završava u Studencima i Ljubuškom, klasičnu gimnaziju u Splitu, a teologiju u Sarajevu. Svećenik je Mostarsko-duvanjske biskupije i župni vikar u Katedralnoj župi u Mostaru. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: