Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. kolovoz 2020.

Vijesti

Perth, 13. prosinac 2019.

ODRŽAN 4. FESTIVAL AUSTRALSKE KATOLIČKE MLADEŽI

Na programu su bile kateheze, liturgijska slavlja, razmatranja i koncerti. Nadbiskup Pertha pozvao je mlade da „ustanu s naslonjača“ kako bi obnovili Crkvu

Izići u svijet kako bi obnovili Crkvu – poticaj je kojim je u nedjelju, 8. prosinca 2019. u Perthu otvoren 4. festival australske katoličke mladeži. Tri intenzivna dana kateheza, liturgijskih slavlja, razmatranja i koncerata bila su usredotočena na temu „Slušajte što Duh govori“, a na njima je sudjelovalo više od 5 tisuća mladih od 18 do 30 godina iz cijele Australije.

Taj je događaj prvi put održan 2013. godine, nakon velikog uspjeha Svjetskog dana mladih u Sydneyu 2008., a ovogodišnji je festival dio pripreme za plenarno zasjedanje Australske biskupske konferencije, zakazano za sljedeću godinu. Cilj inicijative je trostruk: pružiti formativnu i iskustvenu priliku mladim australskim katolicima za susret s Kristom; saslušati ih i raspravljati o pitanjima i izazovima koji pred njih stavlja život; te navijestiti Evanđelje mladima i osposobiti ih da i sami budu evangelizatori.

Festival je otvorio nadbiskup Pertha, monsinjor Timothy Costello, koji je u svom uvodnom govoru podsjetio na Gospodinov poziv sv. Franji Asiškom u crkvi sv. Damjana, da popravi Njegovu razrušenu Crkvu. Ponavljajući riječi pape Franje sa Svjetskog dana mladih 2016. godine u Krakowu, nadbiskup je mlade pozvao da „ustanu s naslonjača“ kako bi obnovili Crkvu i pomogli joj da krene „novim i neistraženim stazama“ te joj ne dopuste da se uruši. Dvoje mladih Australaca koji su sudjelovali na Biskupskoj sinodi o mladima i razlučivanju zvanja, održanoj u Vatikanu u listopadu prošle godine, pozvali su pak sve sudionike da prihvate izazov pape Franje i budu protagonisti promjene te „Božje danas“. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: