Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 10. prosinac 2019.

DIPLOMATSKI ZIMSKI BAZAR ORGANIZIRAN U SARAJEVSKOJ SKENDERIJI

Bio je ovo kvalitetni predbožićni i prednovogodišnji sadržaj za sve posjetitelje!

Sada već tradicionalni diplomatski zimski bazar organiziran je 7. prosinca 2019. god. u u Sarajevu u Kulturno-športskom centru Skenderija, gdje je više od 40 veleposlanstava, međunarodnih organizacija i oko 70 domaćih izlagača, privatnih kompanija i nevladinih udruga predstavilo i ponudilo uz božićne i novogodišnje sadržaje, različita jela, pića, proizvode i unikatne rukotvorine. Pored hrane, zastupljeni su bili glazba i ples, ali i aukcija sa specifičnim eksponatima, te tombola gdje su sretni igrači bili u prigodi osvojiti vrijedne nagrade.

Bazar organiziraju članovi međunarodne zajednice u BiH u suradnji s lokalnom zajednicom, a ove godine potporu su pružili Vlada Kantona Sarajevo i Grad Sarajevo. Cjelokupni prihod od prodaje proizvoda, ali i ulaznica je namijenjen u dobrotvorne svrhe, poglavito udruge koje skrbe za djecu i mlade širom Bosne i Hercegovine.

Ovo je druga godina da se na bazaru na određen način predstavila i Apostolska nuncijatura u Bosni i Hercegovini kao diplomatsko predstavništvo Svete Stolice u Bosni i Hercegovini.

Na izložbenom prostoru Apostolske Nuncijature, uz potporu Caritasa Bosne i Hercegovine i predstavništva Caritasa Italije u BiH, predstavljena su različita socijalna poduzeća i projekti iz svih nad/biskupija u BiH. Predstavljena su Caritasova socijalna poduzeća i to Zemljoradnička zadruga „Livač“ Caritasa biskupije Banja Luka, sa svojim originalnim trapist sirom, te Gospodarsko društvo za upošljavanje osoba s invaliditetom „RAD-DAR“ Caritasa hercegovačkih biskupija s rukotvorinama, suvenirima i uporabnim predmetima koje izrađuju osobe s invaliditetom. Zatim su tu predstavljene i rukotvorine nastale u Caritasovom dječjem vrtiću ”Sveta Obitelj” Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije, proizvodi projekta „Iuvenes Frucuts“ Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ i HKO „Kruh Sv. Ante“.

Ovom prigodom diplomatski bazar posjetio je i apostolski nuncij u Bosni i Hercegovini mons. Luigi Pezzuto sa savjetnikom, te izrazio zahvalnost Caritasu BiH na pripremi, nad/biskupijskim Caritasima na sudjelovanju i kvalitetnom predstavljanju Svete Stolice u Bosni i Hercegovini, te na značajnom doprinosu u prikupljanju sredstava za ovu karitativno-humanitarnu akciju kroz darovanje ostvarenog prihoda udrugama koje skrbe za djecu i mlade širom Bosne i Hercegovine.

Mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa Bosne i Hercegovine istaknuo je kako je ovo jedinstvena prigoda za predstavljanje djelovanja pojedinih Caritasa i Caritasovih ustanova na svim razinama, te se zahvalio nadbiskupu Luigiu Pezzutu za ukazano povjerenje uz nadu kako će se ova aktivnost nastaviti i u budućnosti. (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. rujan 2020.

    Il Papa prega per la pace nel Caucaso

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: