Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Vijesti

Gromiljak, 10. prosinac 2019.

MISIJSKA IZLOŽBA U SAMOSTANU „KUĆA NAVJEŠTENJA“ U GROMILJAKU

Za brojne siromahe za koje se brinu i s kojima žive misionarke na Haitiju, s. M. Liberija Filipović i s. M. Ana Uložnik

Zajednica sestara Služavki Maloga Isusa (SMI) u samostanu "Kuća Navještenja" u Gromiljaku, u suradnji s Prijateljima Maloga Isusa i brojnim dobročiniteljima, organizirale su i uspješno realizirale Misijsku izložbu od 1. do 7. prosinca 2019.

Otvorenje izložbe uslijedilo je nakon slavlja Svete mise u župnoj crkvi Imena Marijina u Gromiljaku u jutarnjim satima kada je predslavitelj euharistijskig slavlja vlč. Jakov Pavlović, blagoslovio adventske vijence koje su za misijsku izložbu pripremile sestre SMI sa župljankama - gđom Ivanom Šapina i gđicom Anom Pecirep. Nakon nedjeljnih Svetih misa brojni župljani su posjetili izložbu u samostanu kupivši prigodne darove za sebe i svoje bližnje, te tako dali svoj doprinos ovom misijskom projektu. U raznovrsnoj ponudi, oko koje su se sestre potrudile da bude pregledna i cijenama svima pristupačna, svatko je mogao pronaći nešto za sebe ili svoje bližnje.

Kroz radni tjedan izložbu su posjetili i učenici OŠ Gromiljak, koji su na izložbi pronašli darove za prijatelje iz razreda za koje se mole u Došašću, znajući da time neće razveseliti samo svoje prijatelje nego i brojne siromahe za koje se brinu i s kojima žive misionarke na Haitiju, s. M. Liberija Filipović i s. M. Ana Uložnik.

"Svim sudionicima i dobročiniteljima zahvaljujemo na sudjelovanju u ovom misijskom događaju, koji se svake godine među gromljačkim vjernicima s nestrpljenjem očekuje", poručile su sestre. (kta/s.j)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. rujan 2020.

    Il Papa prega per la pace nel Caucaso

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: