Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Vijesti

Banja Luka, 10. prosinac 2019.

ADVENTSKA DUHOVNA OBNOVA ZA DJECU I MLADE U BANJOJ LUCI

Susret su vodile s. Laura Cukar i s. Ivana Husnjak

U subotu, 7. prosinca 2019., u samostanu Klanjateljica Krvi Kristove „Novi Nazaret“ - Banja Luka, održana je duhovna obnova za djecu i mlade.

U prijepodnevnim satima „nastupili“ su osnovnoškolci. Promišljali su o evanđeoskom ulomku anđelovog navještenja Mariji iz Lukina evanđelja (Lk 1, 26-38). Kroz radionicu koju je osmislila i vodila s. Ivana Husnjak, pokušali su otkriti kako će prepoznati i „poslušati glas anđela“ i kako pripremiti svoja srca za Gospodinov dolazak. Nakon razdoblja stanke, samostanskim prostorijama ponovno je odzvanjala dječja pjesma, ples i igra. Zahvaljujući svojoj prirodnoj spontanosti i otvorenosti, ubrzo je šarena skupina djece različitih uzrasta i iz različitih župnih zajednica postala mala složna ekipa koja je jednoglasno zaključila kako je ovaj susret prekratak i kako ga treba ponoviti. Duhovna obnova je završila meditacijom u kapelici gdje su djeca zahvalila Gospodinu za sva dobra koja su primili.

U poslijepodnevnim satima bila je duhovna obnova za mlade. Susret su vodile s. Laura Cukar i s. Ivana Husnjak. Tema susreta bila je „Raduj se, Gospodin je u tvojoj sredini!“, a temelj je bio isti ulomak iz Lukinog evanđelja o kojem su promišljali osnovnoškolci. Mladi su imali zadatak posvijestiti vjeru u Božju providnost i povjerenje u svoje bližnje. Kroz igru i radionicu otkrivali su kako se odnose prema nadahnućima i poticajima koji dolaze od Boga, bližnjih, prijatelja, vlastite savjesti. Međusobno su podijelili iskustva koliko su spremni odvažiti se na nešto novo i nepoznato, kao što je to napravila Marija kad je izrekla svoj „DA“ Gospodinu. Susret je završio Nisnim slavljem s prigodnom propovijedi koje je predvodio vlč. Marijan Stojanović, prenosi mrežna stranica klanjateljice.hr. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. rujan 2020.

    Il Papa prega per la pace nel Caucaso

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: