Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. kolovoz 2020.

Vijesti

Engu, 10. prosinac 2019.

ODRŽAN PRVI PANAFRIČKI KATOLIČKI KONGRES O TEOLOGIJI, DRUŠTVU I PASTORALNOM ŽIVOTU

Cilj je bio razviti nove prakse i teološko-pastoralne pristupe, u kontekstu aktualnih promjena na području vjere i života u Africi

Uz potporu Simpozija biskupskih konferencija Afrike i Madagaskara (SECAM) te brojnih katoličkih sjemeništa i sveučilišta, Udruga afričkih teologa organizirala je Panafrički katolički kongres o teologiji, društvu i pastoralnom životu, na temu „Što nam je činiti da bismo ostvarivali djela Božja?“ Tim događajem, koji se održao od 5. do 8. prosinca u Enuguu, u Nigeriji, obilježene su tri važne obljetnice: 50. godišnjica osnutka SECAM-a, 25 godina od prve Posebne sinode za Afriku i 10 godina od druge, održane u Vatikanu 2009. godine.

Na Panafričkom kongresu sudjelovali su svećenici, redovnici, laici i stručnjaci s tog kontinenta. Cilj je spomenutog događaja bio razviti nove prakse i teološko-pastoralne pristupe, u kontekstu aktualnih promjena na području vjere i života u Africi. Nakon završetka radova bit će objavljena tri priručnika koja će služiti kao vodiči za teološku pripremu, pastoralni život i formaciju pastoralnih radnika na području društvene pravde, vjere i aktivnog sudjelovanja u političkom i građanskom životu afričkih zemalja. Planirano je i pokretanje nove internetske stranice. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: