Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. kolovoz 2020.

Vijesti

Sarajevo, 9. prosinac 2019.

SASTANAK PREDSTAVNIKA CARITASA BIH I VRHBOSANSKE NADBISKUPIJE S PREDSTAVNICIMA CRS-A

Razmatrano je kako odgovoriti na potrebe migranata u Tuzlanskom kraju

Posljednjih nekoliko mjeseci Caritas Bosne i Hercegovine zajedno sa CRS-om i Caritasom Vrhbosanske nadbiskupije radio je na kreiranju konkretnih aktivnosti na području Tuzlanskog kraja kako bi se pomoglo migrantima na tom području. Kao kruna intenzivnih razgovora, procjena na terenu i sastanaka s partnerima pripremljen je zajednički program u kojem Caritas Vrhbosanske nadbiskupije i Caritas Bosne i Hercegovine koordiniraju implementaciju projekta WASH (Water sanitation and hygiene - Vodoopskrba, sanitarije i higijena), a kojega financira CRS u sudjelovanje drugih partnera i Merhameta iz Tuzle.
 
Sastanku su nazočili gđa Debby Shomberg, regionalna direktorica i njezina novoimenova zamjenica gđa Joanna Heil u CRS-u za područje Europe, gđa Sanela Imamović, program menadžer u CRS-u, gđa Asja Džindo, asistent u CRS-u, mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH, gosp. Josip Dugandžić, tajnik u Caritasu Vrhbosanske nadbiskupije i gđica Dijana Muzička, voditeljica programa za pomoć migrantima u Caritasu BiH
 
Sastanak je bio prilika upoznati se s programom koji će započeti u narednim danima za pomoć migrantima u Tuzli. Projekt predviđa praonicu rublja za migrante u Tuzli, a ima za cilj osigurati bolje higijenske uvjete za migrante koji borave u tuzlanskom području. Ovaj projekt, koji će koordinirati Caritas BiH, provodit će Caritas Vrhbosanske nadbiskupije u suradnji s Merhametom u Tuzli. (caritas.ba/kta)
 
foto
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: