Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 9. prosinac 2019.

OBILJEŽAVANJE STADLEROVA DANA U SARAJEVSKOJ PRVOSTOLNICI

Euharistijsko slavlje u večernjim satima je predslavio preč. Mato Majić, katedralni župnik

U sarajevskoj prvostolnici, uoči Stadlerova dana, obilježen je 7. prosinca 2019. spomen na prvog vrhbosanskog nadbiskupa slugu Božjega dr. Josipa Stadlera, euharistijskim slavljem u večernjim satima, koje je predslavio preč. Mato Majić, katedralni župnik.

Na početku Misnog slavlja sve nazočne, posebno hodočasnike iz Prozora sa s. Marinelom Zeko pozdravio je župnik preč. Majić i podsjetio na spomendan svetog Ambrozija, a budući da je prva subota molilo se i za svećenička i redovnička zvanja. Župnik se također prisjetio Božjeg ugodnika, sluge Božjega nadbiskupa Stadlera i pozvao sve na molitvu, da bude uzdignut na čast oltara, te da mu se zahvalimo, što je Bog po njemu našoj Crkvi dao tolika dobra.

U prigodnoj propovijedi župnik Majić osvrćući se na Riječ Božju o Isusu, dobrom Pastiru, istaknuo je da smo svi danas pozvani biti pastiri jedni drugima, poput svetog Ambrozija, kao i sluge božjeg Josipa Stadlera, pastira onog vremena, koji je osim gradnje, bio silan otac svima, a ne samo katolicima. Naglasio je posebno Stadlerovu svetost, dobrotu i pastirsko srce i da njemu ne treba, nego nama da bude uzdignut na čast oltara, jer je sve manje onih koji su poput Josipa Stadlera, zaključio je župnik Majić završavajući propovijed.

Misna čitanja pod Svetom misom čitali su hodočasnici iz Prozora - učenici osmih i devetih razreda, kao i animirali liturgijsko pjevanje, te veselim, mladim, ugodnim glasovima i pjesmama slavili Gospodina.

Po završetku popričesne molitve, svi su se okupili oko groba sluge Božjega Stadlera te izmolili molitvu na nakanu proglašenja blaženim sluge Božjeg nadbiskupa Stadlera. (kta/m.p.)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. rujan 2020.

    Videomessaggio Papa Francesco per i 75 anni dell'Onu

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: