Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

28. rujan 2020.

Vijesti

Sarajevo, 9. prosinac 2019.

SV. NIKOLA BISKUP U SARAJEVSKOJ KATEDRALNOJ ŽUPI

Euharistijsko slavlje predslavio je vlč. Mato Majić, župnik i dekan sarajevskog dekanata

Prigodni program dočeka sv. Nikole biskupa upriličen je na spomendan sv. Nikole biskupa, 6. prosinca 2019., u katedralnoj župi Presvetog Srca Isusova Sarajevo. U programu su sudjelovali najmlađi članovi župe kao i njezini stariji članovi. Prigodnim tekstova i pjesmom uputili su poruku i sebi i svima nazočnima, onu istu poruku koju nosi i simbolika godišnjeg posjeta sv. Nikole s nebeskih visina: dobrota, mir, radost, ljubav i bogatstvo generacijskog zajedništva. Djeca su također obećala biti poslušni, marljivi te moliti uvijek za Božji blagoslov i pomoć, a sv. Nikolu za zagovor, no nisu zanemarili ni važnost traženja oproštenja od svih slabosti, mana i propusta.

Nakon prigodnog programa, kojeg je s djecom pripremala pastoralna suradnica s. Ljubica Stjepanović, SSF, uslijedilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio vlč. Mato Majić, župnik i dekan sarajevskog dekanata, koji je izrekao i kratku homiliju stavljajući naglasak na poruku spomendana i simboliku uprizorenja pohoda sv. Nikole. Djeca i odrasli su zajedno sudjelovali i u liturgijskom čitanju i molitvi vjernika. Liturgijsko pjevanje animirao je katedralni župni zbor, a za harmonijom je bio gospodin Danijel Stanić. Nakon Svetog misnog slavlja svi su ostali i na redovitom euharistijskom klanjanju.

U zahvalnosti Bogu u Svetoj misi i euharistijskom klanjanju te obećanjima djece, u pratnji biskupa Nikole, svi su se uputili u župnu dvoranu gdje su podijeljeni darovi. Sv. Nikola tijekom godine je bilježio i dobrotu članova katedralnog župnog zbora, članova ŽEV i ŽPV i dr. te i njih obdario darovima – kojih ni ove godine nije uzmanjkalo. Druženje sv. Nikole i župnih suradnika je nastavljeno i nakon što su maleni radosni i zadovoljni otišli kućama. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    25. rujan 2020.

    Videomessaggio Papa Francesco per i 75 anni dell'Onu

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: