Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Vijesti

Melbourne, 9. prosinac 2019.

PREDSTAVLJENA KNJIGA “TI SI OČEVO VLASNIŠTVO” AUTORICE SLAVICE VEKIĆ

Knjigu su pred oko 250 zainteresiranih osoba predstavili svećenici Josip Vranješ, Josip Grubišić i Vedran Lešić

U nedjelju, 8. prosinca 2019., u dvorani Hrvatskog katoličkog centra Sveti Leopold B. Mandić Sunshine u Melbourneu predstavljena je knjiga “Ti si Očevo vlasništvo”, autorice Slavice Vekić. Moderator popodnevnog predstavljanja knjige bio je gosp. Petar Gelo, a knjigu su pred oko 250 zainteresiranih osoba predstavili svećenici Josip Vranješ, Josip Grubišić i Vedran Lešić - koji djeluju u hrvatskim katoličkim centrima na teritoriju nadbiskupije Melbourne.

Predstavljači su istaknuli čitljivost i razumljivost knjige, kao i autoričinu zaljubljenost u Sveto Pismo. Citirajući Alberta Einsteina, svećenik Vedran Lešić, rekao je da je “ljudski razum poput padobrana, jer funkcionira samo ako se otvori”. Stoga je pozvao sve prisutne da na taj način pristupaju i vjeri i usude se živjeti je u potpunosti i otvorena razuma.

Na kraju se okupljenima obratila i sama autorica gđa Slavica Vekić koja je zahvalila Bogu na svećenicima i pozvala prisutne da na osobit način mole za njih. Riječi zahvale uputila je ponaosob trojici svećenika koji su predstavili već petu knjigu u nizu.

“Zahvaljujem našem dugogodišnjem župniku vlč. Josipu Vranješu za povjerenje, suradnju i pomoć kroz sve godine moga rada u župi. Uvijek je bio vjeran brat, suradnik , prijatelj i podrška u svemu. Hvala za sve što je učinio za nas i molitvenu zajednicu” - rekla je autorica gđa Vekić, inače dugogodišnja voditeljica molitvene zajednice Maranatha.

Potom se zahvalila suprugu Jerolimu i cijeloj obitelji i prijateljima na podršci, a nimalo manje važna zahvala upućena je Bogu za sve njegov darove: “Zahvalna sam Bogu Ocu za milost koju je iskazao i upotrebio me kao olovku u svojoj ruci. Zahvaljujem Njegovoj dobroti i milosrđu koje mi je iskazao u ovih 25 godina koliko sam voditeljica hrvatske karizmatske molitvene zajednice Maranatha Sunshine, a koju su mi povjerile Katica Šnjarić (koja je sada kod Gospodina) i Dragica Tominac. One su utemeljiteljice ove zajednice u svim hrvatskim katoličkim centrima u Melbourneu”. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. rujan 2020.

    Il Papa prega per la pace nel Caucaso

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: