Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Vijesti

Loreto, 8. prosinac 2019.

ZAPOČINJE SVETA LORETSKA GODINA

Obredom koji započinje u 15.30 sati predsjedat će kardinal državni tajnik mons Pietro Parolin; Svečanost otvaranja Svetih vrata moći će se pratiti izravno

U Bazilici Svete kuće u Loretu na svetkovinu Bezgrešnog Začeća BDM u nedjelju, 8. prosinca 2019. održat će se Obred otvaranja Svetih vrata kojim započinje Sveta loretska godina.
 
Obredom koji započinje u 15.30 sati predsjedat će kardinal državni tajnik mons Pietro Parolin. Svečanost otvaranja Svetih vrata moći će se izravno pratiti na televizijskom kanalu Padre Pio TV, talijanskoj Radio Mariji i službenom Youtube kanalu papinske delegacije “Santa Casa Loreto”.
 
Na predstojeći početak Svete loretske godine osvrnuo se papa Franjo tijekom nedjeljnog Angelusa. “Moje misli idu i u svetište u Loretu gdje će se danas otvoriti Sveta vrata za Lauretanski jubilej: neka bude bogat milošću za hodočasnike Svete kuće”, rekao je Papa.
 
Loretska (lauretanska) jubilejska godina slavi se od 8. prosinca 2019. do 10. prosinca 2020., povodom 100. godišnjice proglašenja Gospe Loretske zaštitnicom zrakoplovaca na temu “Loretski jubilej. Pozvani letjeti visoko”.
 
Tijekom Svete loretske godine, jedina jubilejska crkva na svijetu bit će crkva u Bazilici svetišta u Loretu u kojoj se nalazi Sveta kuća. Međutim, kako bi se istaknulo pastoralnu vrijednost bogoštovnih mjesta civilnog i vojnog zrakoplovstva, mogućnost primanja općeg oprosta proširuje se i na kapele u civilnim i vojnim zračnim lukama na zahtjev mjesnog ordinarija.
 
Prigodom Loretske jubilejske godine pokrenuta je i mrežna stranica na adresi: https://www.jubilaeumlauretanum.it a svi sadržaji i informacije vezane uz Jubilejsku loretsku godinu mogu se naći i na službenim stranicama loretskog svetišta: https://santuarioloreto.it/. (kta/ika)
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. rujan 2020.

    Il Papa prega per la pace nel Caucaso

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: