Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. kolovoz 2020.

Vijesti

Sarajevo, 8. prosinac 2019.

ADVENTSKI UGOĐAJ NA STUPU OKUPIO BROJNE POSJETITELJE

Druženja će biti upriličena svake subote tijekom došašća od 18 do 23 sata, kao i svake nedjelje nakon misa u 9 i 10:30 sati

Četvrtu godinu zaredom župa Uznesenja Blažene Djevice Marije u sarajevskom naselju Stup s Hrvatskim kulturno-umjetničkim društvom „Don Ivan Trobentar“ organizira „Advent na Stupu“, koji je svečano otvoren 7. prosinca 2019., javlja nedjelja.ba.
 
Ove godine organizatori su ovomu događaju dali jednu novu dimenziju postavljanjem četiri adventske kućice u skladno urešenom župnom dvorištu gdje se mogu probati razne delicije.
 
U takvom ambijentu ispred vanjskog oltara molitvom, koju je predvodio stupski župnik i čuvar svetišta preč. Miroslav Ćavar, direktor Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN) započelo je ovo predbožićno druženje.
 
U svom obraćanju župnik Ćavar zahvalio je svima koji su svojim dolaskom uveličali ovaj događaj, a na poseban način svima onima koji su bili dijelom organizacije - župljanima, članovima HKUD-a Don Ivan Trobentar, ovogodišnjem partneru Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II., medijskim pokroviteljima Katoličkom tjedniku i portalu nedjelja.ba, te svim donatorima i dobročiniteljima.
 
Posebno je naglasio kako je riječ o događaju humanitarnog karaktera te kako će sva sredstva prikupljena tijekom trajanja Adventa na Stupu ići za najpotrebitije župljane sa Stupa.
 
Potom je mladi župljanin Marko Demirović upalio drugu svijeću na velikom adventskom vijencu u dvorištu, a okupljene su radosnim i božićnim notama zagrijavali članovi benda Veritas.
 
U kućicama gosti mogu kušati razne delicije, poput sarme, kobasica, ćevapa, raznovrsnih božićnih kolačića, kuhanog vina, rakije, kave, čajeva i još mnogo toga. Uz to mogu kupiti adventske vijence i božićne ukrase koje su članovi spomenutog društva ranije izradili, ali se i fotografirati u specijalno izrađenom Instagram okviru s hashtagom #Advent na Stupu.  
 
Ovakva druženja bit će svake subote tijekom došašća od 18 do 23 sata, kao i svake nedjelje nakon misa u 9 i 10:30 sati.
 
Zasigurno kako ova karitativno-humanitarna akcija iz godine u godinu biva sve prepoznatljivija ne samo u župi nego i šire, te kako sami organizatori ističu u ovom došašću očekuju i veći broj gostiju iz ostalih sarajevskih župa, ali i ostalih mjesta koja gravitiraju glavnom gradu Bosne i Hercegovine. (kta)
 
foto
PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: