Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Vijesti

Subukia/Kenija, 7. prosinac 2019.

BLAGOSLOV CRKVE SV. MATEJA U MISIJI SUBUKIA - KENIJA

U misiji Subukia, gdje već godinama djeluje bosanski franjevac fra Miroslav Babić blagoslovljena je nova filijalna crkva sv. Mateja

Na prvu nedjelju Došašća 1. prosinca 2019. u dalekoj Keniji bilo je neopisivo veselje. Naime, u misiji Subukia, gdje već godinama djeluje bosanski franjevac fra Miroslav Babić blagoslovljena je nova filijalna crkva sv. Mateja. U današnje vrijeme, kada mnoge crkve u "bogatom" zapadnom svijetu zjape prazne, ruše se ili prodaju, na licima vjernika u Keniji je neizmjerna radost jer su dobili kuću molitve - hram Gospodnji, gdje će se redovito okupljati i pjesmom slaviti Gospodina.

"Ne možete ni zamisliti radost ovih ljudi koji nisu mogli ni sanjati da će, umjesto dosadašnje orunule građevine napravljene od lima, imati ovako prekrasnu crkvu. Ova crkva je plod strpljivosti te Božji dar i nagrada ovome narodu duboke vjere. Uz svu moguću pomoć koja im se pruža, zanimljivo je primijetiti da ljudima ovdje nije ništa draže nego kada im napraviš crkvu", rekao je fra Miroslav Babić, zahvalan dragome Bogu i svim dobročiniteljima koji su mu pomogli u gradnji crkve.

Neka nova crkva bude mjesto molitve i radosti, trajna utjeha narodu i povjerenim pastirima, kako bi unatoč siromaštvu i brojnim protivštinama u crkvi Božjoj uvijek pronalazili novu snagu za život u vjeri. (kta/fia)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. rujan 2020.

    Il Papa prega per la pace nel Caucaso

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: