Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

9. srpanj 2020.

Vijesti

Široki Brijeg, 4. prosinac 2019.

„EVANGELIZACIJA U DIGITALNOM DOBU – CRKVA, MEDIJI I ODNOSI S JAVNOŠĆU“

Knjiga fra Marija Knezovića predstavljena u Posušju i Širokome Brijegu

Knjiga „Evangelizacija u digitalnom dobu – Crkva, mediji i odnosi s javnošću“ autora dr. fra Marija Knezovića predstavljena je u ponedjeljak, 2. prosinca 2019. u Posušju te u utorak, 3. prosinca u Širokome Brijegu.

Prisutni su doznali u kakvom medijskom okruženju živimo te kako u tom ozračju govoriti o istini i navještaju Radosne vijesti.

Sudionici programa bili su: Darko Pavičić, kolumnist večernjega lista i suradnik Laudato TV, Sanja Pehar, glavna urednica Radiopostaje Mir Međugorje, Dragan Soldo, novinar i urednik na Radiopostaji Mir Međugorje i autor dr. fra Mario Knezović. Pjevali su klapa „Grga“ iz Posušja i Frama s Kočerina. Organizatori predstavljanja bili su Ogranci Matice hrvatske iz Posušja i Širokoga Brijega, izvještava župa Sv. Petra i Pavla Kočerin.

Knjiga obrađuje i analizira ulogu komunikacijskih kanala u djelovanju Katoličke Crkve u Bosni i Hercegovini u medijima. Po prvi put je istražena medijska prisutnost župa u javnosti, te aktivnosti pastoralnih djelatnika i institucija Crkve na medijskom polju. Bosna i Hercegovina ovom knjigom postaje prva zemlja na svijetu koja je na ovakav način obradila odnos medija, osobito digitalnih, i Katoličke Crkve u jednoj zemlji.

Knjiga ima četiri poglavlja: Kršćanstvo i Katolička crkva u BiH, Evangelizacija, Odnosi s javnošću i mediji, Rezultati istraživanja. Donosi i pastoralne smjernice za sudjelovanje Crkve u svijetu medija.

Nakladnik knjige je Sveučilište u Mostaru, a recenzenti knjige prof. dr. sc. Jerko Valković, prof. dr. sc. Zoran Tomić, prof. dr. sc. Igor Kanižaj i prof. dr. sc. Iko Skoko. Tiskana je u tiskari „Suton“ sa Širokoga Brijega, a osim na predstavljanjima moći će se kupiti i u knjižarama diljem BiH. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    8. srpanj 2020.

    Messa nell'anniversario della visita di Papa Francesco a Lampedusa

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: