Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. kolovoz 2020.

Vijesti

Sarajevo, 2. prosinac 2019.

PISMO SOLIDARNOSTI RAVNATELJU CARITASA ALBANIJE

Pismo ravnatelja Caritasa BiH mons. Tome Kneževića upućeno u ime nacionalnog i nad/biskupijskih Caritasa ravnatelju Caritasa Albanije prenosimo u cijelosti

Nakon razornog potresa u Albaniji Caritasi u BiH pokrenuli su akciju prikupljanja sredstava za stradale, a Caritasu Albanije interventno je upućeno 7000,00 eura kao i pismo ravnatelju Caritasa Albanije kao izraz ljudske, vjerničke i karitativne solidarnosti. Pismo mons. Tome Kneževića, ravnatelja Caritasa BiH upućeno u ime nacionalnog i nad/biskupijskih Caritasa ravnatelju Caritasa Albanije prenosimo u cijelosti:
 
Cijenjeni ravnatelju Caritasa Albanije o. Antonio,
 
Ovih dana, počevši od ranog jutra 26. studenog, podrhtava tlo pod naletom razornog zemljotresa u zemljama Jugoistočne Europe s epicentrom u Albaniji, posebno u glavnom gradu Tirani i u gradu Draču. Tijekom minulih dana iz sata u sat pristizale su vijesti o pogibiji i stradanju ljudi i njihove imovine. Medijske oči svijeta usmjerene su prema ovom području uz obećanja o konkretnom suosjećanju i slanju žurne potpore za zbrinjavanja svih stradalnika: poginulih, ranjenih, osoba bez krova nad glavom i svih onih koji trebaju nužni smještaj, hranu i lijekove.
 
I mi u Caritasu Bosne i Hercegovine zajedno s nad/biskupijskim Caritasima u Sarajevu, Mostaru i Banja Luci svima Vama želimo izreći svoju ljudsku, vjerničku i karitativnu solidarnost i pomoći Vam u ovoj teškoj situaciji. Iskreno ljudsko suosjećanje i vjerničke molitve ožalošćenima zbog pogibije njihovih najbližih, ali i spremnost pružanja konkretne potpore Caritasa u Bosni i Hercegovina u aktivnostima koje provodi nacionalni Caritas Albanije zajedno s nad/bisupijskim Caritasima.
 
Kao konkretni znak našeg karitativnog zajedništva i solidarnosti šaljemo Vam potporu u visini od 7.000,00 EUR-a za aktivnosti koje provodite u zbrinjavaju najpotrebnijih nakon razornog potresa. Isto tako ovih dana krećemo s pozivom da se svi zainteresirani u Bosni i Hercegovini priključe Apelu Caritasa BiH i svojim darom preko Caritasa Albanije pomognu najpotrebnijima.
 
Svima Vama u nacionalnom i nad/biskupijskim Caritasima, posebno Tebi o. Antonio i nad/biskupijskim ravnateljima, mi iz Caritasa u Bosni i Hercegovini želimo puno snage i strpljenja u ovim teškim trenucima, jer Vi ste karitativno lice Crkve u Albaniji.
 
Uz iskrene pozdrave i molitve u ime nacionalnog i nad/biskupijskih Caritasa
 
Mons. Tomo Knežević, ravnatelj Caritasa BiH
 
foto

 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. kolovoz 2020.

    Le parole del Papa per il lavoro - Angelus 2020 08 02

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: