Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. srpanj 2020.

Vijesti

Vatikan, 1. prosinac 2019.

NADBISKUP FISICHELLA: DATI PERSPEKTIVU I ŽIVOT APOSTOLSKOJ POBUDNICI EVANGELII GAUDIUM

U Vatikanu održan međunarodni susret „Crkva koja izlazi“ koji je organiziralo Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije

„Crkva koja izlazi. Prihvat i perspektive apostolske pobudnice Evangelii Gaudium“ – naslovna je tema međunarodnog susreta koji se od 28. do 30. studenog 2019. održao u dvorani Pavla VI. u Vatikanu, a organiziralo ga je Papinsko vijeće za promicanje nove evangelizacije. Taj trodnevni susret obilježit će razna svjedočanstva, među ostalima, Chiare Amirante, utemeljiteljice zajednice „Nuovi Orizzonti“, i don Luigija Ciottija, osnivača humanitarne udruge „Gruppo Abele“ i predsjednika udruge Libera koja se zauzima u borbi protiv organiziranoga kriminala.

„Crkva koja 'izlazi' zajednica je učenika misionara koji preuzimaju inicijativu, koji se uključuju, koji prate, koji daju ploda i raduju se“ (EG 24) – stoji u toj apostolskoj pobudnici pape Franje, o čijim će se plodovima govoriti ovih dana u Vatikanu. Osvrćući se na spomenuti susret, nadbiskup Rino Fisichella, predsjednik Papinskog vijeća za promicanje nove evangelizacije, za Radio Vatikan rekao da je on prilika da se utvrdi kako je ta pobudnica prihvaćena u zajednicama.

Nadbiskup je napomenuo da sudionici toga događaja dolaze iz 63 zemlje svijeta. Podsjetio je također kako je papa Franjo u toj pobudnici želio iznijeti svoj pastoralni program te ga je izrazio u svjetlu Biskupske sinode o novoj evangelizaciji koja se održala 2012. godine u Vatikanu. Vidjet ćemo kako je dosad primljen Papin nauk – rekao je na kraju nadbiskup Fisichella i dodao da im je želja oživjeti i dati perspektivu onome što je sadržano u apostolskoj pobudnici „Evangelii Gaudium“. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: