Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

30. rujan 2020.

Najave

Sarajevo, 21. prosinac 2019.

Napretkovi božićni dani 2019.

Hrvatsko kulturno društvo Napredak svake godine tradicionalno organizira Božićne dane. Ovogodišnji Napretkovi božićni dani započet će u subotu, 30. studenoga 2019., 31. Međunarodnim memorijalnim usponom planinara na Bjelašnicu. Ovaj tradicionalni memorijal održava se u znak sjećanja na sedam planinara iz Beograda, Zemuna i Sarajeva koji su tragično stradali 1962. godine. Osim Napretkovih planinara iz HPD Bjelašnica 1923, na Memorijalu sudjeluju i planinari Planinarskog društva Železničar iz Beograda.

Napretkovi će se planinari također okupiti i u subotu, 21. prosinca u 19 sati ispred Napretkovog doma na Trebeviću kad će biti upriličen Noćni uspon planinara na Trebević u povodu Božića.

27. Likovno Annale za sve ljubitelje likovne umjetnosti bit će otvoren u ponedjeljak, 16. prosinca u 19 sati uz sudjelovanje brojnih slikara, ponajprije onih iz Napretkove udruge likovnih umjetnika.

Događaj koji se svake godine s nestrpljenjem iščekuje je Napretkov svečani božićni koncert. Ove godine na koncertu će pod ravnanjem dirigentice Nada Matošević Orešković nastupiti Sarajevska filharmonija i solisti Ivana Lazar, sopran, Vedrana Šimić, sopran te Stjepan Franetović, tenor. Koncert će se održati u srijedu, 18. prosinca u sarajevskom Narodnom kazalištu s početkom u 20 sati.

Napretkovi božićni dani znani su i po svojim sportskim događanjima. I ove će se godine na nogometnim terenima hotela Delminium igrati Napretkov malonogometni turnir pionira i seniora koji će se održati u subotu i nedjelju, 21. i 22. prosinca s početkom u 9 sati.

Teniski centar Koševo bit će domaćin 7. po redu Napretkovog međunarodnog božićnog teniskog turnira koji je na programu u subotu, 21. prosinca u 10 sati.

Središnji sportski događaj ipak je 28. Napretkov međunarodni božićni turnir u šahu, koji se već tradicionalno igra u sarajevskom hotelu Saraj. Šahovski turnir je na programu u nedjelju, 22. prosinca s početkom u 12 sati, prenosi mrežna stranica hkdnapredak.com. (kta)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. rujan 2020.

    Il Papa prega per la pace nel Caucaso

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: