Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

10. kolovoz 2020.

Najave

Foto arhiv

Foto arhiv

Sarajevo, 1. prosinac 2019.

Đakonsko ređenje na prvu nedjelju došašća u sarajevskoj katedrali

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić, 1. prosinca 2019., na prvu nedjelju Došašća u 10.30 sati u katedrali Presvetog Srca Isusova predvodit će Euharistijsko slavlje tijekom kojeg će zarediti za đakone sedam kandidata Vrhbosanske nadbiskupije.

Kandidati za Vrhbosansku nadbiskupiju:

Josip Antukić
Josip je sin Ivana i Ane r. Ćavara, rođen 17. listopada 1995. u Žepču. Dolazi iz župe sv. Ivana Krstitelja u Lug-Brankovićima, gdje je kršten i krizman. Sjemenište i gimnaziju je završio u KŠC-u Travnik, a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Marin Babić
Marin je sin Mate i Jele r. Bošnjak, rođen 8. lipnja 1996. u Žepču. Dolazi iz župe sv. sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju, kršten je u župi sv. Ivana Krstitelja u Lug-Brankovićima a krizman u župi Maglaj. Sjemenište i gimnaziju je završio u KŠC-u Travnik, a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Vedran Ćosić
Vedran je sin Rafaila i Zorice r. Badrov, rođen 21. rujna 1995. u Novoj Bili. Dolazi iz župe sv. Ante Padovanskog u Busovači, gdje je kršten i krizman. Završio je Srednju medicinsku školu u KŠC-u Sarajevo a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Josip Dedić
Josip je sin Ante i Jele r. Petrović, rođen 28. listopada 1996. u Livnu. Dolazi iz župe Presv. Srca Isusova u Prozoru, gdje je također kršten i krizman. Sjemenište i gimnaziju je završio u KŠC-u Travnik, a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Sandro Jurešić
Sandro je sin Jakova i +Jelene r. Marković, rođen 12. svibnja 1995. u Zenici. Dolazi iz župe sv. Josipa u Zenici, gdje je također kršten i krizman. Sjemenište i gimnaziju je završio u KŠC-u Travnik, a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Jadranko Kurt
Jadranko je sin Zdravka i Anđe r. Lauš, rođen 14. siječnja 1996. u Novoj Bili. Dolazi iz župe Presv. Trojstva u Novom Travniku. Kršten je u župi Sv. Duha u Novoj Bili a krizman u župi Presv. Trojstva u Novom Travniku. Završio je srednju školu za cestovni promet u Novom Travniku a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

Marcel Tunjić
Marcel je sin +Ive i Kate r. Mađar, rođen 3. veljače 1996. u Čapljini. Dolazi iz župe sv. Ante Padovanskog u Vukanovićima. Kršten je u župi sv. Ilije proroka u Stocu a krizman u župi sv. Ante Padovanskog u Vukanovićima. Sjemenište i gimnaziju je završio u KŠC-u Travnik, a filozofsko-teološki studij na KBF-u Univerziteta u Sarajevu. Primio je sve službe i ispunio sve potrebne uvjete.

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    5. kolovoz 2020.

    Udienza Appello Papa Libano

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: