Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

6. kolovoz 2020.

Vijesti

Kloštar Ivanić, 22. studeni 2019.

MEĐUPROVINCIJSKI SEMINAR ZA NOVAKINJE I POSTULANTICE ŠSFKK

Voditelj seminara bio je fra Ivan Landeka, OFM, a govorio je o temi milosrđa u Franjinim spisima, o stvarnosti milosrđa u Franjinom životu

Međuprovincijski seminar za novakinje i postulantice Družbe Školskih sestara franjevaka Krista Kralja održan je od 15. do 17. studenog 2019. u kući novicijata sestara Bosansko-hrvatske provincije u Kloštru Ivaniću. Na seminaru su sudjelovale novakinje Zala Vrabec iz Mariborske provincije i Nikolina Vujica iz Bosansko-hrvatske provincije te postulantice Marija Šimić i Marija Rotim iz Mostarske provincije.

Voditelj seminara bio je fra Ivan Landeka, OFM, a govorio je o temi milosrđa u Franjinim spisima, o stvarnosti milosrđa u Franjinom životu. Istaknuto je kako je Franjin stav milosrđa posebno rječit u susretu s gubavcem te kako Franjo vrlo dobro razlikuje gubu od gubavca, pomaže čovjeku u nevolji, ali ne opravdava grijeh. Sve je to mogao prepoznati zato što je njegov duh bio u neprestanoj sjedinjenosti s Bogom u molitvi. Fra Ivan je također govorio o Franjinom tumačenju Očenaša, Molitvi pred raspetim i Klanjamo ti se.

U nedjelju, 17. studenoga sudionice seminara sudjelovale su na Euharistijskom slavlju kod sestara karmelićanki u Karmelu sv. Male Terezije u Kloštru Ivaniću. Ostatak dana provele su u razgledavanju Zagreba pod vodstvom gosp. Tončija Maleša, profesora latinskog i grčkog jezika u privatnoj klasičnoj gimnaziji u Zagrebu. Posebnost ovog razgledavanja bila je upoznavanje povijesne i kulturne baštine grada Zagreba, poznatih povijesnih ličnosti... Osim povijesne i umjetničke strane profesor Maleš naglasio je i duhovnu dimenziju građevina, napose zagrebačke katedrale i po ljepoti onoga što je stvoreno ljudskim umom i rukom upućivao na Tvorca ljepote. (kta/kvrpp bih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    26. srpanj 2020.

    Il Papa prega per la stabilità nel Donbass

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: