Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. kolovoz 2020.

Najave

Sarajevo, 11. prosinac 2019.

20. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić 2019“

Jubilarni 20. festival božićnih pjesama, narodnih igara i običaja „Kao nekad pred Božić 2019“ održat će se u srijedu, 11. prosinca 2019. s početkom u 20 sati, u dvorani „Dom mladih“ (Skenderija) u Sarajevu, pod generalnim pokroviteljstvom Turističke zajednice Kantona Sarajevo, a cijena ulaznice je 15 KM. Festival zajednički realiziraju Udruga „Facultas za prosperitet mladeži“ i Udruga „Libertas“ iz Sarajeva.

Smotra „Kao nekad pred Božić“ posvećena je najradosnijem katoličkom blagdanu Božiću. Kao i prethodnih godina, posjetitelji će imati priliku uživati u izvedbama tradicionalnih i autorskih božićnih pjesama.

Glazbeno-scenski spektakl „Kao nekad pred Božić“ osmišljen je kao centralna predbožićna manifestacija u BiH, koja se održava u Sarajevu, glavnom gradu BiH.

Osnovni ciljevi ovoga projekta su stvaranje blagdanske atmosfere i doprinos kulturnom životu grada Sarajeva i BiH, te prenošenje božićnih poruka mira, veselja, radosti i tolerancije kroz prigodnu muziku, tekst i vizualni događaj.

Zlatni pokrovitelj Festivala „Kao nekad pred Božić 2019“ i ove godine je Općina Primošten (Republika Hrvatska), s obzirom da ovaj sarajevski festival već dvadeset godina doprinosi uspostavljanju, održavanju i jačanju veza Bosne i Hercegovine s Republikom Hrvatskom i iseljeništvom, odnosno regionalnoj i međudržavnoj suradnji u oblasti kulture. Načelnik Općine Primošten Stipe Petrina i predstavnici Turističke zajednice Općine Primošten bit će prisutni na Festivalu „Kao nekad pred Božić“ u Sarajevu. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. kolovoz 2020.

    Le parole del Papa per il lavoro - Angelus 2020 08 02

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: