Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

16. srpanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 20. studeni 2019.

KANONSKA VIZITACIJA U SARAJEVSKOJ PROVINCIJI BEZGRJEŠNOG ZAČEĆA BDM

Vrhovna glavarica Družbe s. Marija Banić i njezina zamjenica s. M. Anđa Vranješ, su u pohodu sestrama zajednica SMI-Sarajevske provincije.

U kanonskoj vizitaciji od 7. do 13. studenoga 2019. vrhovna glavarica Družbe sestara Služavki Malog Isusa s. Marija Banić i njezina zamjenica s. M. Anđa Vranješ, boravile su u samostanu „Egipat“, kolijevki Družbe i sjedištu Provincije Bezgrješnog začeća BDM. Tijekom vizitacije vrhovna glavarica s. Marija susrela se s provincijskom glavaricom s. Maria-Anom Kustura, sestrama u zajednicama samostana „Egipat“, Vrhbosanskog ordinarijata, Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa, Apostolske Nuncijature te ih ohrabrila za daljnji hod i služenje Malom Isusu u bližnjima i potrebitima. Svaka sestra imala je priliku za osobni susret i sestarski razgovor sa časnom Majkom.

Posebna radost očitovala se u susretu s djecom iz Stadlerovog dječjeg Egipta i djecom u vrtiću „Egipat“.

Prigodom kanonske vizitacije vrhovna glavarica s. Marija susrela se također s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim kardinalom Vinkom Puljićem, generalnim vikarom mons. Slađanom Ćosićem, rektorom Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa u Sarajevu preč. Zdenkom Spajićem, postulatorom kauze za proglašenje blaženim sluge Božjega Josipa Stadlera mons. Pavom Jurišićem kao i dekanom i katedralnim župnikom preč. Matom Majićem.

Posljednjeg dana kanonskog pohoda sestre iz Vrhovne uprave zahvalile su za zajedništvo i radosne trenutke te nastavile vizitaciju u zajednici „Kuća Navještenja“ u Gromiljaku. (kta/kvrpp bih)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: