Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

14. srpanj 2020.

Vijesti

Rim, 20. studeni 2019.

PAPA OTPUTOVAO U TAJLAND, PRVU POSTAJU SVOGA POHODA AZIJI

Papa Franjo otputovao je, 19. studenog u 19.15 sati zrakoplovom iz rimske zračne luke Fiumicino za Tajland, prvu postaju na svome 32. apostolskom putovanju

Papa Franjo otputovao je, 19. studenog 2019. u 19.15 sati zrakoplovom iz rimske zračne luke Fiumicino za Tajland, prvu postaju na svome 32. apostolskom putovanju, koje će zaključiti posjetom Japanu.

Airbus A330 zrakoplovne tvrtke Alitalia u jedanaest i pol sati prijeći će 9.352 kilometara, leteći iznad Italije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Bugarske, Turske, Irana, Afganistana, Pakistana, Indije i Mjanmara. S Papom i njegovom pratnjom u zrakoplovu je i sedamdesetak novinara.

U vojnu zračnu luku u Bangkoku na Tajlandu Papa bi trebao stići u srijedu u 12.30 sati po mjesnom vremenu, odnosno 6.30 po srednjoeuropskom (UTC – 6). Nakon ceremonije dobrodošlice, Papa će odmah otići u Nuncijaturu gdje će ručati te navečer privatno slaviti misu. Službeni program posjeta počinje u četvrtak.

U Kraljevini Tajland boravit će do 23. studenoga. Geslo pohoda Tajlandu „Kristovi učenici, učenici misionari“ podsjeća na važnu obljetnicu koja se obilježava ove godine – 350 godina osnivanja apostolskoga vikarijata u Sijamu (1669.).

Papa je u video-poruci upućenoj uoči posjeta Tajlandu istaknuo da će u tijeku toga pohoda imati prigode susresti i ohrabriti katoličku zajednicu na Tajlandu u njihovoj vjeri i onome čime pridonosi cijelom društvu. Izrazio je nadu i da će učvrstiti prijateljske veze s budističkom braćom i sestrama. Velika većina tajlandskog stanovništva – njih 93 posto su budisti. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    12. srpanj 2020.

    Il dolore del Papa per Santa Sofia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: