Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

6. srpanj 2020.

Vijesti

Wiesbaden, 19. studeni 2019.

U HKM WIESBADEN BLAGOSLOVLJEN KIP SV. ANTUNA PADOVANSKOG

Obred blagoslova vodio je dušobrižnik u HKŽ u Münchenu i donedavni župnik u obližnjem Kelkheimu fra Marinko Vukman

U nedjelju, 17. studenog 2019. u crkvi sv. Kilijana, u Hrvatskoj katoličkoj misiji Wiesbaden, koju vodi fra Kristijan Montina, blagoslovljen je kip Sv. Antuna Padovanskog, zaštitnika Hrvatske katoličke misije Wiesbaden.

Obred blagoslova vodio je dušobrižnik u Hrvatskoj katoličkoj župi u Münchenu i donedavni župnik u obližnjem Kelkheimu fra Marinko Vukman. Blagoslovu kipa prethodilo je euharistijsko slavlje koje je predvodio fra Marinko u koncelebraciji s voditeljem HKM Wiesbaden fra Kristijanom i bivšim dugogodišnjim voditeljem HKM Wiesbaden fra Antom Bilokapićem.

Fra Marinko je kazao kako je s radošću prihvatio poziv fra Kristijana, te istaknuo kako je rado navraćao u HKM Wiesbaden i ranijih godina dok je bio dušobrižnik u susjednoj župi Kelkheim. Podsjetio je i na tjedan koji je pred nama, a u kojem ćemo se svi sjetiti tragedije Vukovara i Škabrnje, te tragedije tolikih drugih gradova i sela diljem Hrvatske i BiH.

„Koliko god smo znali o ratovima, koliko god su nam naši stari pripovijedali o Drugom svjetskom ratu, o Bleiburgu i križnim putevima, koliko god smo o ratovima slušali na radiju i televiziji, ipak nas je sve zadnji Domovinski rat iznenadio svojom strahotom. Jer, tko je mogao znati da će se na Vukovar toliko zla sručiti? Rušenje, ranjavanje, pogibije, očaj, nada, mržnja i ljubav. Papa Ivan Pavao II. u pastoralnom posjetu Sarajevu je davno uputio vapaj i krik: Nikad više rata… mi u ovoj Svetoj misi molimo za mir u svijetu, posebno za mir u našoj domovini, molimo da nam se ognjišta ne ugase i da u domovini bude kruha, pravde i sreće za svakoga“ – rekao je između ostalog fra Marinko.

Prije blagoslova kipa sv. Antuna, fra Kristijan se zahvalio svima koji sudjeluju u aktivnostima misije, ali i tolikom broju vjernika koji dolazi na svete mise. U ime Biskupije Limburg čestitke je uputila Alexandra Schumann.

Crkva sv. Kilijana bila je puna vjernika koji su osim u zanimljivoj propovijedi uživali i u izvedbama Klape Frankfurt i Best benda Frankfurt, a kasnije na bogato pripremljenom domjenku i u nastupu folklora HKM Wiesbaden. Posebno je bilo lijepo vidjeti cijelu Svetu misu pored oltara mlade Hrvate (članove folklora HKM Wiesbaden) u hrvatskim narodnim nošnjama. (kta/fia)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: