Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

27. rujan 2020.

Vijesti

Vatikan, 16. studeni 2019.

PAPINA VIDEO-PORUKA TAJLANĐANIMA

Uoči svoga pohoda kraljevini od 20. do 23. studenoga

Papa Franjo uputio je video-porukom pozdrave tajlandskom narodu uoči svoga pohoda kraljevini od 20. do 23. studenoga 2019.

Papa ističe da u ovom svijetu koji „prečesto doživljava razdor, podjele i isključivanje, Tajland pokazuje predanost zauzimanju u promicanju sklada i mirnoga suživota“. Ta predanost može biti nadahnuće svim ljudima diljem svijeta koji nastoje na promicanju velikoga i istinskoga razvoja naše ljudske obitelji u solidarnosti, pravdi i života u miru.

Tajland se pripravlja dočekati papu Franju koji im dolazi u sklopu svoga 32. apostolskoga putovanja, prije posjeta Japanu.

Papa u video-poruci ističe da će u tijeku toga puta imati prigode susresti i ohrabriti katoličku zajednicu na Tajlandu u njihovoj vjeri i onome čime pridonosi cijelom društvu. Izrazio je nadu i da će učvrstiti prijateljske veze s budističkom braćom i sestrama. Velika većina tajlandskog stanovništva – njih 93 posto su budisti.

„Nadam se da će moj posjet pomoći istaknuti važnost međureligijskoga dijaloga, međusobnoga razumijevanja i bratske suradnje“, osobito u službi najpotrebitijima i u službi mira „za koji moramo još toliko raditi“, rekao je Papa.

Na kraju je od srca zahvalio Tajlanđanima za sav trud koji ulažu u pripremi njegova posjeta i obećao da će ovih dana moliti za svakoga u Tajlandu, prenosi Vatican News. (kta/ika)

 

 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    20. rujan 2020.

    Papa Francesco: Prepariamoci al prossimo Congresso Eucaristico a Budapest

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: