Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

4. lipanj 2020.

Vijesti

Krakov, 8. studeni 2019.

PRIPREMNI SUSRET NACIONALNIH DELEGATA ZA SIMPOZIJ O PASTORALU MLADIH U KRAKOVU 2020.

Među 50-tak nacionalnih delegata europskih biskupskih konferencija sudjelovao je i ravnatelj Ureda za mlade BK BiH

U nadbiskupijskoj palači u poljskom gradu Krakovu, od 4. do 6. studenog 2019., u organizaciji Vijeća europskih biskupskih konferencija (CCEE), održan je pripremni susret za Drugi Simpozij o pastoralu mladih koji će se održati u Krakovu od 20. do 23. listopada 2020. u povodu 100 obljetnice rođenja pape Ivana Pavla II.

Na susretu se okupilo 50-tak nacionalnih delegata europskih biskupskih konferencija koji su aktivni u radu u jednom od sektora rada s mladima (mladi, kateheza, škola, sveučilišta, zvanje). Među sudionicima bio je i ravnatelj Ureda za mlade Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine.

Susret je započeo slavljem sv. Mise u utorak, 5. studenog u kapelici nadbiskupijske palače koju je predvodio krakovski nadbiskup mons. Marek Jedrasczewski, domaćin susreta. U svojoj propovijedi govorio je o sv. Ivana Pavlu II. koji je svoje svećeničke, biskupske i kardinalske dane proveo u ovoj nadbiskupiji i koji je unutar Katoličke Crkve posebno pokrenuo pastoral mladih.

Susret je nastavljen nakon Svete mise uvodnim riječima predsjednika CCEE-a kardinala Angela Bagnasca i predsjednika Odbora za mlade pri CCEE Kardinala Jean-Clauda Hollericha. Pozvali su sudionike da zajedno razmišljaju o apostolskoj pobudnici pape Franje Christus vivit koja je završni dokument Sinode o mladima. Sudionici su podijelili iskustva o zaživljavanju ovog dokumenta u vlastitim zemljama te predložili teme za Simpozij o pastoralu mladih koji će se održati 2020. godine u Krakovu. Kao temelj pastorala mladih, a utemeljeno na apostolskoj pobudnici Christu vivit, naglašena je potreba autentičnog življenja vlastite vjere, zatim susreta i osluškivanja mladih, te socijalnog angažmana usmjerenog prema onima koji su u potrebi. (kta)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    31. svibanj 2020.

    Il Papa prega per popoli indifesi dell’Amazzonia duramente provata dalla pandemia

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: