Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

2. lipanj 2020.

Vijesti

Križevci, 7. studeni 2019.

ORGANIZACIJA PROSLAVE 250. OBLJETNICE USPOSTAVE KRIŽEVAČKE EPARHIJE

U srijedu, 6. studenoga u Križevcima je održana konstituirajuća sjednica prezbiterskog vijeća Križevačke eparhije

U srijedu, 6. studenoga 2019. u Križevcima je održana konstituirajuća sjednica prezbiterskog vijeća Križevačke eparhije. Na sjednici kojoj je predsjedao apostolski administrator Križevačke eparhije mons. Milan Stipić sudjelovali su i biskupski vikari, dekani te izabrani članovi vijeća.

Sukladno statutu vijeća na samom početku službenog dijela sjednice, nakon zajedničke molitve i priziva Svetog Duha, izabran je i novi Poslovni odbor te tajnik vijeća čime su kanonski ispunjeni uvjeti za rad najznačajnijeg savjetodavnog tijela Križevačke eparhije.

Nakon konstituiranja novog saziva Prezbiterskog vijeća, čiji mandat traje narednih pet godina, posebna je pozornost posvećena organizaciji proslave 250. obljetnice uspostave Križevačke eparhije koja se slavi 2027. godine. U tom smislu usvojene su smjernice da se do kraja godine oformi Središnji odbor za proslavu koji će uz ordinarija sačinjavati biskupski vikari te još tri člana po izboru vikarijatskih svećenika. Središnji odbor za obilježavanje 250. obljetnice uspostave grkokatoličke biskupije imati će u narednim godinama odgovornu i iznimno važnu zadaću u pripremi proslave jubileja na nacionalnoj razini ali i šire.

U nastavku radnog dijela sjednice članovi vijeća detaljno su razmotrili predloženi eparhijski pastoralni plan za 2020. godinu te su usvojeni prijedlozi o biskupijskom hodočašću u Slovačku i organizaciji eparhijskog susreta svećeničkih obitelji tijekom naredne godine. Jednoglasno su usvojeni i prijedlozi o poboljšanju uvjeta za rad svećenika koji će se primjenjivati od 1. prosinca 2019. godine. Nakon završetka sjednice Prezbiterskog vijeća, svećenici Križevačke eparhije susret su zaključili molitvom, a bratsko druženje nastavljeno je oko zajedničkog stola uz gostoprimstvo zajednice Fokolara. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    31. svibanj 2020.

    Il Papa prega per popoli indifesi dell’Amazzonia duramente provata dalla pandemia

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: