Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

3. kolovoz 2020.

Vijesti

Mostar, 22. listopad 2019.

ODRŽAN KOORDINACIJSKI SASTANAK CARITASA U BOSNI I HERCEGOVINI

Caritas ima posebnu ulogu uvezivanja različitih materijalnih, duhovnih, političkih i moralnih snaga, kazao je kardinal Vinko Puljić!

Članovi Upravnog vijeća Caritasa BiH, na čelu s predsjednikom kardinalom Vinkom Puljićem, nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim i ravnateljem mons. Tomom Kneževićem, sastali su se u Duhovno-pastoralnom centru Emaus u Potocima kod Mostara u ponedjeljak, 21. listopada 2019. s predstavnicima međunarodnih Caritasa koji još uvijek djeluju u Bosni i Hercegovini: Caritas Italije, CRS (Caritas Sjedinjenih Američkih Država) i Caritas Švicarske. U pozdravnom govoru predsjednik Caritasa BiH je naglasio: „Caritas ima posebnu ulogu uvezivanja različitih materijalnih, duhovnih, političkih i moralnih snaga. Zato želimo zajednički tražiti načine za što bolju suradnju između svih nas, kako bismo bili učinkoviti.“

Na sastanku se razgovaralo o općoj situaciji u BiH, aktivnostima pojedinih Caritasa, koordinaciji karitativnog djelovanja i potencijalnim novim projektima. Između ostalog govorilo se o obilježavanju 25. obljetnice Caritasa BiH, o migrantskoj krizi, EU fondovima, održivosti postojećih aktivnosti i drugim važnim temama vezanim za koordinirano karitativno djelovanje. Sastanku su sudjelovali svi ravnatelji nad/biskupijskih Caritasa u BiH koji si imali mogućnosti govoriti o potrebama na terenu i svojim aktivnostima. Predstavnici međunarodnih Caritasa izrazili su svoju spremnost za nastavkom suradnje i zajedničkom planiranju novih smjernica. Predsjednik Caritasa BiH kardinal Puljić na kraju je zahvalio svima za dolazak i „za svaku stvar koju ste učini da čovjek živi kao čovjek, dostojanstveno“. (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    19. srpanj 2020.

    Papa Francesco Angelus

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: