Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

6. srpanj 2020.

Vijesti

Papa Franjo na objedu sa siromasima; pučka kuhinja svetoga Franje Siromaška, Firenze

Papa Franjo na objedu sa siromasima; pučka kuhinja svetoga Franje Siromaška, Firenze

Vatikan, 18. listopad 2019.

PORUKA PAPE FRANJE POVODOM SUSRETA SA SIROMAŠNIMA U LOURDESU

U prigodi susreta koji će se održati od 14. do 17. studenog, papa Franjo je podsjetio na smisao Svjetskoga dana siromaha, koji je ustanovio 2017. godine

Prigoda za veću svijest o siromaštvu, u kojemu je živio i Isus, u trenutcima kada je bio stavljen na stranu i kada nije bio prihvaćen – to je smisao Svjetskoga dana siromahā u riječima pape Franje sadržanima u videoporuci za „Okupljanje Brat 2019.“, koje u Lourdesu organizira Udruga Brat ([We are] Fratello). Četverodnevni susret prijateljstva i molitve održat će se od četvrtka, 14. studenog, do nedjelje, 17. studenog, kada se obilježava treći Svjetski dan siromahā, koji je papa Franjo ustanovio 2017. godine.

U videoporuci, snimljenoj 5. listopada, a objavljenoj na Facebook profilu spomenute udruge koja se zauzima za promicanje inicijativā u korist najsiromašnijih i ranjivih, Papa podsjeća kako njezini članovi, svatko od njih, žive siromaštvo koje ima svoje korijene i razloge. Papa ih je potaknuo da budu svi zajedno. Bilo bi lijepo – napomenuo je – kada bi mogli otići, čak i uz pratnju, na susret u Lourdesu, kako bi bili blizu Isusovoj majci koja vrlo dobro poznaje siromaštvo.

U lipnju je objavljena Papina poruka za Svjetski dan siromahā, koji se ove godine obilježava pod naslovom „Ufanje ubogih neće biti zaludu dovijeka“ (Ps 9,19). U njoj podsjeća da postoji „duboka istina“ koju vjera uspijeva utisnuti posebno u srce najsiromašnijih, a to je vraćanje izgubljene nade pred nepravdom, trpljenjem i životnim neizvjesnostima. Papa u poruci svoje misli upravlja posebno muškarcima, ženama, mladima, djeci, žrtvama novih ropstava zbog kojih oni postaju migranti, siročad, beskućnici i marginalizirani. (kta/rv)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    2. srpanj 2020.

    LUGLIO: LE NOSTRE FAMIGLIE

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: