Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

26. rujan 2020.

Vijesti

Vatikan, 16. listopad 2019.

PAPA FRANJO POSJETIO OBITELJ GIANI

U utorak, 15. listopada navečer, na kraju sinodskih radova, Papa je posjetio dom bivšeg zapovjednika vatikanske žandarmerije Domenica Gianija

U utorak, 15. listopada 2019. navečer, na kraju sinodskih radova, Papa je posjetio dom bivšeg zapovjednika vatikanske žandarmerije Domenica Gianija, javlja Vatican News.

Tim je posjetom Papa želio potvrditi već ranije izraženu zahvalnost bivšem žandarmerijskom zapovjedniku, a prije svega njegovoj obitelji. Papa Franjo je dom zapovjednika Žandarmerijskih snaga Države Vatikanskoga Grada Domenica Gianija posjetio 15. listopada, na kraju popodnevnog dijela zasjedanja Biskupske sinode o Amazoniji. U Gianijevom domu koji se nalazi unutar vatikanskih zidina Papa se zadržao u dugom razgovoru s njegovom suprugom i kćeri. Domenico Giani ima i sina koji živi u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zapovjednik Giani podnio je ostavku nakon što su u talijanskim medijima objavljene povjerljive odredbe o učincima nekih administrativnih ograničenja koja su nametnuta osoblju Svete Stolice preuzevši tako na sebe odgovornost za curenje informacija.

U priopćenju Tiskovnog ureda Svete Stolice od 14. listopada navodi se kako je Papa, prihvaćajući njegovu ostavku, “izrazio mu zahvalnost za tu njegovu gestu, prepoznavši u njoj izraz slobode i institucionalne osjetljivosti, koja služi na čast zapovjedniku Gianiju i službi koju je s poniznošću i diskrecijom obavljao u službi Papi i Svetoj Stolici”. Domenico Giani, premda ne snosi nikakvu osobnu odgovornost u toj stvari, podnio je ostavku Svetom Ocu iz ljubavi prema Crkvi i vjernosti Petrovom nasljedniku, navodi se u istom priopćenju.

Tijekom svog posjeta njegovoj obitelji Papa je još jednom jasno istaknuo uzorni primjer koji je Giani pružao žandarmeriji a i šire tijekom dvadeset godina provedenih u službi triju papa. (kta/ika)

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    23. rujan 2020.

    Papa: la tutela della vita sia priorità

Prethodna Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: