Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

22. rujan 2020.

Vijesti

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

Pokoj vječni daruj mu, Gospodine!

Sarajevo, 14. listopad 2019.

UMRO VRHBOSANSKI SVEĆENIK MIJO NIKOLIĆ

Misa zadušnica bit će slavljena u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu, u srijedu 16. listopada u 11 sati, a ukop će biti istoga dana na groblju Bare u 12:45

U prijepodnevnim satima, 14. listopada, nakon molitve na grobu sluge Božjega Josipa Stadlera u sarajevskoj katedrali, na cesti u blizini prvostolnice preminuo je umirovljeni svećenik Vrhbosanske nadbiskupije vlč. Mijo Nikolić, javlja nedjelja.ba.
 
Misa zadušnica za pok. Miju bit će slavljena u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu u srijedu, 16. listopada u 11 sati, a ukop će biti istoga dana na groblju Bare u 12:45h.
 
Pok. Mijo je rođen 1936. od roditelja Marijana i Ruže u Borovici gdje je završio osnovnu školu. U Dječačko sjemenište na Šalati u Zagrebu primljen je 1952. a nakon dvije godine otišao je u Đakovo, kamo su tada na teološki studij slani kandidati Vrhbosanske nadbiskupije, gdje je završio gimnaziju. Potom je dvije godine služio vojni rok u Koprivnici, a nakon vojske 1963. je zaređen za svećenika Vrhbosanske nadbiskupije.
 
Prva služba mu je bila župnog vikara u katedralnoj župi gdje je ostao godinu. Od 1965. do 1966. bio je župni vikar u Modriči, a potom je imenovan župnikom u župi Beška kod Inđije u današnjoj Srijemskoj biskupiji.
 
U novoosnovanu župu Turić kod Gradačca stigao je 1968. i nekoliko mjeseci stanovao kod jedne obitelji jer je u tijeku bila izgradnja župne kuće nakon čega je započeo i s izgradnjom župne crkve. Potom je 1975. premješten u župu Čardak kod Modriče gdje je kao župnik ostao do 1980. Nakon toga obavljao je službu župnika u Prozoru sve do 1991. godine.
 
U župi Novo Selo kod Bosanskog Broda bio je na službi 13 mjeseci odakle je, zbog ratnih događanja, morao izbjeći. Vjernicima župe Podvinje bio je na usluzi dvije godine, nakon čega je 1994. premješten u Zagreb u svećeničku kuću u naselju Stenjevac.
 
U prosincu 1996. preuzeo je, u zadnjem ratu porušenu, župu Posavska Mahala kod Odžaka, što mu je bila i posljednja župnička služba jer je u ljeto 2010., otišao u mirovinu u Svećenički dom u Sarajevu. (kta)

 

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    9. rujan 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: