Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

12. kolovoz 2020.

Vijesti

Banja Luka, 14. listopad 2019.

BISKUP KOMARICA SLAVIO MISU S HODOČASNICIMA IZ JUŽNE KOREJE

Bila je to treća skupina hodočasnika iz daleke azijske zemlje koja je na svome hodočašću u Međugorje pohodila središte Banjolučke biskupije

U nedjelju, 13. listopada 2019. u banjolučkoj katedrali sv. Bonaventure, biskup banjolučki mons. Franjo Komarica slavio je zajedno s dvojicom korejskih svećenika Misu na kojoj su sudjelovali hodočasnici iz Južne Koreje. Bila je to treća skupina hodočasnika iz daleke azijske zemlje koja je na svome hodočašću u Međugorje pohodila središte Banjolučke biskupije. U subotu navečer isti su hodočasnici slavili Svetu misu u biskupijskom svetištu svete Male Terezije, zaštitnice misija u banjolučkoj župi Presnače.

Biskup Komarica je u prigodnoj propovijedi podsjetio korejske vjernike na već tri godine postojeću duhovnu i molitvenu povezanost vjernika Banjolučke biskupije i korejskih biskupija, osobito s patničkom, mučeničkom biskupijom Pjongjang u Sjevernoj Koreji. Zahvalio im je za njihovu živu vjeru koja je plod brojnih njihovih mučenika i potakao ih da ostanu vjerni Kristu i odani Isusovoj Majci i Majci Crkve Presvetoj Djevici Mariji.

Nakon Mise pomolili su se pred kupom Gospe „Kraljice korejskih apostola“ te Gospe „Majke banjolučkih stradalnika“. Zadržali su se zajedno u ugodnom druženju, a biskup Komarica ih je kratko informirao o situaciji u svojoj biskupiji i općenito u Bosni i Hercegovini. Hodočasnici su potom nastavili svoj put u Međugorje. (kta/tabb)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. srpanj 2020.

    Yemen: allarme fame delle agenzie Onu

Prethodna
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: