Katolička Tiskovna Agencija
Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

1. lipanj 2020.

Vijesti

Sarajevo, 11. listopad 2019.

NOVOIMENOVANI VELEPOSLANIK MALTEŠKIH VITEZOVA U BIH POSJETIO CARITAS BIH

Gosp. Gieryinski iskazao je spremnost Malteških vitezova uz sve druge aktivnosti pomoći Caritasu BiH u pomoći migrantima!

U četvrtak popodne, 10. listopada 2019. novoimenovani veleposlanik Suverenog malteškog viteškog reda Malteški vitezovi u Bosni i Hercegovini gosp. Pawel W. Gieryinski u pratnji djelatnika Veleposlanstva gosp. Hrvoja Šunjića posjetio je Caritas Bosne i Hercegovine. U Caritasu BiH primio ga je aktualni crkveni savjetnik Veleposlanstva i ravnatelj Caritasa BiH mons. Tomo Knežević s voditeljicom projekta zbrinjavanja migranata u BiH gđicom Dijanom Muzička.

Novom veleposlaniku izrečena je dobrodošlica sa željom da Veleposlanstvo Malteških vitezova pod njegovim vodstvom ostvari svoje poslanje u Bosni i Hercegovini. Iako su maleni itekako mogu u ovom postkomunističkom i poratnom vremenu doprinijeti gradnji sadašnjosti i budućnosti bosanskohercegovačkih prostora uz potporu suradnika, kazao je mons. Knežević.

Veleposlanstvo se od prije nekoliko mjesecu svojim konkretnim doprinosom svaki mjesec ugrađuje u projekt Caritasa BiH pomoći brojnim migrantima, kojega vodi djelatnica Caritasa BiH gđica Dijana Muzička zajedno s koordinatorima iz nad/biskupijskih Caritasa u BiH. Veleposlaniku gosp. Gieryinskom predstavljen je projekt, ali i cjelokupna situacija s migrantima od Mostara, preko Sarajeva do Bihaća koji preko poroznih granica istočnih susjeda ulaze u Bosnu i Hercegovinu i privremenom ostaju samo u Federaciji BiH sa željom da što prije i što lakše preko granica Republike Hrvatske, koja je bez zaštitne žice, dođu do zemalja Zapadne Europe. Nakon razgovora u Caritasu BiH s voditeljicom projekta krenuo je u obilazak mjesta u gradu Sarajevu gdje se migranti okupljaju, a posebno migrantski centar Ušivak kod Sarajeva.

U daljnjem razgovoru tema je bio Caritas Bosne i Hercegovine i njegova uloga u karitativnom poslanju Crkve u Bosni i Hercegovini. Predstavljene su aktivnosti, ali i poteškoće koje Caritas ima u svome poslanju. (kta/caritas.ba)


foto

PREPORUČI
Centar za savjetovanje Vrhbosanske nadbiskupije

VIDEO

FOTO

AUDIO

  • Loading the player...
    27. svibanj 2020.

    Papa Francesco udienza generale

Sljedeca
 
Ured za brak i obitelj Vrhbosanske nadbiskupije

Copyright © 1996-2020 KTA BK BiH. Sva prava pridržana.
Sadržaji s ovih stranica se mogu prenositi bez posebne dozvole uz navođenje izvora.

Katolička tiskovna agncija Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine
Kaptol 32, 71000 Sarajevo, Bosna i Hercegovina
tel/fax: + 387 33 666 865
e-mail: